1

Ken je klassiekers

Week van de Klassieken over goden, godinnen en mythen

De Week van de Klassieken Nieuws door

archief oud artikel 17 april 2012 Cultuur Waarom zijn Griekse godinnen zo mooi, waarvan maakte het jongetje Ikaros zijn vleugels en hoe veroverde Odysseus de stad Troje? Vind het antwoord op al deze vragen tijdens de Week van de Klassieken.

Vandaag begint in vier musea de Week van de Klassieken. Tijdens deze week draait alles om Griekse en Romeinse goden, godinnen en mythen. Het Allard Pierson Museum, Museum Het Valkhof, het Rijksmuseum van Oudheden en Tresoar organiseren allerlei leuke activiteiten rondom het klassieke thema.

Activiteiten

In Museum het Valkhof leer je alles over de schoonheid van godinnen. Mooi zijn is namelijk niet alleen maar leuk. Veel godinnen waren jaloers of juist heel bang om hun schoonheid te verliezen. In het Rijksmuseum van Oudheden ontmoet je het Griekse jongetje Ikaros die naar de zon wilde vliegen. De Week van de Klassieken begint in het Rijksmuseum van Oudheden met om 15:00 uur een echte Pubuiz. Kenners gaan de strijd aan met vragen als Welke mythologische figuur stichtte de stad Thebe? of Hoe heet de vaste adressaat van Seneca's brieven?. Ook zijn er lezingen, rondleidingen en workshops. Na deze week ken je je klassiekers zeker!

De Week van de Klassieken duurt van 17 april tot en met 26 april 2012.

Laatst gewijzigd: 2012-04-16 14:49:09 · Gepubliceerd: 17 april 2012 - 731