1

Goedkope uitjes in de meivakantie

Bezoek het Blotevoetenpad, GeoFort en Archeon

Dagje uit in de meivakantie Redactioneel door
Foto 1. Test je spionage skills in GeoFort. Trotseer doolhoven, volg speurtochten en speur illegale praktijken op met Eye in the Sky. Foto: GeoFort.

archief oud artikel 23 april 2018 Toerisme Landelijk Eropuit in de meivakantie is natuurlijk hartstikke leuk, maar niet altijd goed voor je portemonnee. DagjeWeg.NL heeft dé oplossing en zocht goedkope en gratis uitjes voor in de meivakantie. Profiteer van korting in de vakantie!

Met 20% korting naar Het Scheepvaartmuseum

AMSTERDAM - Ga mee op avontuur in Het Scheepvaartmuseum! Hier beleef je een dag vol spannende verhalen van stoere zeebonken en matrozen. Vuur een kanon af, stap aan boord bij Michiel de Ruyter en maak een reis in virtual reality! In de meivakantie staat het museum in teken van Het Muizenhuis. Kinderen kunnen op de foto met de muizen Sam en Julia en meedoen met de Muizenhuisspeurtocht. Bekijk in de Muizenhuis-mini-bioscoop de leuke filmpjes en video's van Het Muizenhuis YouTube-kanaal. Hier zie je stap voor stap hoe jij thuis je eigen Muizenhuis kunt bouwen. Ga met 20% korting naar het Scheepvaartmuseum!

Met 25% korting naar Archeon

ALPHEN AAN DEN RIJN - In Archeon maak je een reis naar vroeger. Hier zwerf door de prehistorie en ga je op bezoek bij de Romeinen! Leer exerceren en zwaardvechten als een Romeinse soldaat, ga op kruidenspeurtocht en zie gladiatoren vechten. In de middeleeuwen kun je kijken bij de bakker en de smid, boogschieten leren en een vilten armbandje vlechten. Je kunt ook lekker ravotten in de speeltuin en ronddwalen in het doolhof. Ga met 25% korting naar Archeon!

Gratis wandelen over het Blotevoetenpad

OPENDE - Het liefst natuurlijk bij mooi weer, maar het Blotevoetenpad is ook goed te doen bij minder mooi weer. Het pad - ook wel 't Blôde Fuottenpaad - ligt op de grens van Friesland en Groningen en is een waar avontuur. Schoenen en sokken uit en lopen maar! Manoeuvreer over een touwbrug, spring van steen naar steen en rust onderweg uit op bankjes en in hangmatten. Je hoeft niet per se je schoenen uit te doen, maar het pad is nog leuker als je met blote voeten door modder, gras en water banjert. De route is zo'n drie kilometer lang. Tip: neem schone kleding mee voor de terugreis.

Kaartjes met korting voor CORPUS

OEGSTGEEST - In CORPUS maak je een spectaculaire reis door het menselijk lichaam. Letterlijk: in het gebouw begin je bij de knie en eindig je in de hersenen. Super interessant en leerzaam! Gaandeweg leer je op een leuke manier hoe je lichaam in elkaar zit. Wat gebeurt er eigenlijk in je lijf wanneer je niest? Of als je een broodje kaas eet? Aan het einde van de tour kun je je kennis testen met games en quizzen. Ga met € 5,- korting naar CORPUS!

Met 5% korting naar GeoFort

HERWIJNEN - Dwaal rond in het doolhof, test of je een goede spion zou zijn, doe spannende proefjes en probeer verschillende speurtochten in GeoFort. Helemaal leuk bij mooi weer: met het pontje naar het drijvende eiland (in de vorm van Nederland). In de meivakantie staat het fort in het teken van Minecraft. Vind je weg door het Minecraft doolhof en red het digitale GeoFort van overstroming. Geef je op voor de workshop 3D printen en print jouw eigen Minecraft poppetje. Of bouw met Minecraftblokken mee aan de stad van de toekomst – in real life! Je krijgt nu 5% korting op je GeoFort tickets!

Foto 2. Ga in de meivakantie op avontuur in Archeon! Woon bijvoorbeeld een gladiatorengevecht bij in het historische themapark. Foto: Archeon.
Foto 3. Ontdek het menselijk lichaam van top tot teen in CORPUS. Foto: CORPUS.

Laatst gewijzigd: 2023-05-26 11:22:58 · Gepubliceerd: 23 april 2018 - 9261