Wat te doen in de meivakantie?

Inspiratie voor de meivakantie | Redactioneel door

Vijf tips voor een leuk uitje in de meivakantie

14 april 2019 Toerisme Landelijk Meivakantie: lekker vrij! Dan beginnen het huis en de achtertuin op een gegeven moment wel te vervelen. Ga er een dagje - of twee! - op uit. Met deze uitjes kom je de meivakantie wel door.

Foto 1. Kom deze meivakantie spelen en attracties trotseren in BillyBird Park Hemelrijk! Foto: BillyBird Park Hemelrijk.

Piloot of stewardess worden?

LELYSTAD - Een leven als piloot of stewardess: het zijn bij uitstek beroepen waar kinderen van dromen. In de meivakantie kunnen deze kleine dromers zelf proberen hoe het is om dit droomberoep uit te oefenen in Aviodrome. Voel je voor even een echte straaljagerpiloot tijdens de Straaljagerweken in Aviodrome van 19 april tot en met 5 mei 2019. Stap in de schoenen van een echte piloot, neem plaats in de cockpit, test je conditie op de stormbaan en ga natuurlijk als straaljagerpiloot - inclusief outfit - op de foto.

Dagje bij de brandweer of politie

ALMERE - Wat doet de brandweer? Ja, branden blussen natuurlijk! Maar de brandweermannen en -vrouwen staan ook wel eens voor andere vuren. In Veiligheidsmuseum PIT ontdek je deze meivakantie wat politie, brandweer en ambulancepersoneel allemaal meemaakt. Ontmoet ze zelf! PIT organiseert in de meivakantie meerdere meet and greets met de helden van Almere-Stad. Je mag ze al je vragen stellen én een handje meehelpen, want ze nemen al hun spullen mee.

Broodje hond met pure nostalgie

ARNHEM - In het Nederlands Openluchtmuseum hoeven kinderen niet stilletjes rond te lopen. Nee, ze mogen rondrennen, alles bekijken en vooral veel zelf doen! Maak een ritje in de oude tram, bezoek de historische gebouwen in het buitenmuseum en doe in de Suikerwerkplaats mee aan de Suikerquiz. Nu smul je tijdens een dagje uit van poffertjes, maar vroeger aten ze gewoon broodjes hond. Wat vonden we vroeger nog meer lekker? Ontdek het en proef het zelf tijdens Gruwelijk Lekker. Via DagjeWeg.NL Tickets krijg je tot en met 5 mei 2019 25% korting op tickets voor het Nederlands Openluchtmuseum!

Boeren tussen de dieren

AMERSFOORT - Een echte klassieker, die altijd in de smaak valt: een dagje dierentuin! DierenPark Amersfoort viert in de meivakantie het Boerenleven! Van 19 april tot en met 5 mei ga je op het boerenerf aan de slag met boer Harm en boerin Lies. Raad welk ei bij welke vogel hoort, leer alles over bijen en ontdek hoeveel melk er eigenlijk nodig is om een stuk kaas te maken. Profiteer van € 2,- korting op tickets voor DierenPark Amersfoort!

Oergezellig spelen in BillyBird Hemelrijk

VOLKEL - Weer of geen weer, bij BillyBird Park Hemelrijk is er binnen én buiten plezier voor iedereen. Het hart van het park bestaat uit een prachtig met daaromheen diverse binnen- en buitenattracties, zoals een achtbaan, bootjesglijbaan Splash en een enorme binnenspeeltuin. Tijdens de meivakantie krijgt BillyBird er een attractie bij: de Oervallei! Vanaf 21 april kun je hier schommelen op een megaschommel van elf meter (!) hoog. Ook leuk: speur in de natuurspeeltuin naar goud en fossielen.

Foto 2. Word een piloot of stewardess in Aviodrome. Bon voyage! Foto: Aviodrome.
Foto 3. In DierenPark Amersfoort bekijk je prachtige dieren van héél dichtbij. Foto: DierenPark Amersfoort.
Laatst gewijzigd: 2019-04-12 17:00:07 · Gepubliceerd: 2016-04-11 16:33:17 - 4836