Zomervakantie vol zand!

De leukste uitjes in het zand van DagjeWeg.NL

Zomervakantie Redactioneel door

archief oud artikel 18 juni 2012 Cultuur Het is bijna zomervakantie! Kriebel met je tenen in het zand en geniet van de leukste uitjes. Ontdek hoe je kan schilderen met zand, slenter over de Zomermarkt in Zandvoort of maak een stoere fietstocht door het zand. Fijne zomervakantie!

Schilderen met zand

Schilderen met verf hebben we allemaal wel eens gedaan. Maar ooit gehoord van zandschilderen? Gert van der Vijver is de enige zandkunstenaar van Nederland. Gert gooit, strooit en schuift met zand op een verlichte glasplaat en laat allerlei tekeningen verschijnen. "Een overgetelijk visueel spektakel", vinden mensen die Gert al hebben ontmoet. Zaterdag 21 juli 2012 komt Gert langs op camping 't Beloofde Land. Kom langs en bewonder deze prachtige kunstvorm.

21 juli 2012

Schildpadjes in het zand

Ken je die prachtige natuurbeelden van jonge schildpadjes die over het zand kruipen voor hun eerste duik in de zee? Alles over schildpadden leer je tijdens de Schildpadweken in Sea Life Scheveningen. Van schildpadden en hun eieren tot de schildpadopvang in het Griekse Zakynthos. Kom zelf schildpadden knutselen of laat je schminken als een echte schildpad. Ontmoet ook alle andere inwoners van de zee zoals de clownsvisjes, tropische zeepaardjes en de hondshaaien.

7 juli 2012 tot en met 22 juli 2012

Slenteren door Zandvoort

Het hele centrum van Zandvoort is op 12 augustus 2012 bomvol met meer dan driehonderd kraampjes in de Zandvoortse kleuren blauw en geel. Het is weer tijd voor de Zomermarkt Zandvoort. Lekker slenteren over de markt, mooie spulletjes uitzoeken en daarna lekker uitwaaien op het strand van Zandvoort. Ook zijn er allerlei leuke shows en veel activiteiten voor kinderen. Als het zonnetje schijnt, zijn de gezellige terrasjes een prima plek om even uit te rusten.

12 augustus 2012

Fietsen door het Twentse zand

Stap op de fiets en maak een heerlijke tocht door het zand van het Twentse coulisselandschap. Over het platteland, langs landgoederen en door bossen en heide. Je kunt kiezen voor een afstand tussen de 30 en de 45 kilometer. Na de tocht staan er bij De Twentse Boerinn heerlijke boerenpannenkoeken klaar. Naturel, met boerenkaas, met spekjes of de boerenkwarkpannenkoekjes met Twentse Blauwe Bessenjam. Om je vingers bij af te likken, zo lekker!

19 juli, 26 juli, 2 augustus, 9 augustus en 16 augustus 2012

Zandsculpturenfestijn

Het Paleis Soestdijk, de Gouden Koets en de drie prinsesjes, allemaal van zand. Kom naar 't Veluws Zandschulpturenestijn in Garderen en bekijk de mooiste zandsculpturen, met als thema '500 jaar Oranje'. Voor kinderen is er een zandbak waar ze zelf aan de slag kunnen van een zandbeeld. Maak ook eens een ritje met de monorail. Vanuit drie losse wagentjes is er een prachtig uitzicht over de zandbeelden.

Nog tot en met 27 oktober 2012

Bekijk nog meer leuke uitjes voor de zomervakantie!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 18 juni 2012 - 405