Geniet van muziek, theater en dans tijdens Delft Fringe Festival

Laagdrempelig theaterfestival op bijzondere locaties in Delft

Delft Fringe Festival Nieuws door
Foto 1. Op de Markt vind je het Fringe Konijn, het festivalpaviljoen. Foto: Erwin van Tongeren

archief oud artikel 17 mei 2024 Cultuur Delft, Zuid-Holland Cabaret, dans, kleinkunst, muziek, theater: van 28 mei tot en met 9 juni 2024 wordt Delft overspoeld door cultuur tijdens Delft Fringe Festival. 28 jonge makers laten hun kunsten maar al te graag aan je zien tijdens dit jaarlijkse theaterfestival. En dat op wel hele bijzondere locaties in de stad, van het stadhuis tot aan een botanische tuin en een gezellig café. Schuif aan bij de voorstelling die jou aanspreekt of doe mee met de speciale route om niets te missen.

Korte voorstellingen van nieuwe makers

Als het 7 meter hoge roze konijn is neergestreken op de Markt, weet je: Delft Fringe Festival is begonnen! Het Fringe Konijn is hét startpunt van het festival waar je je kunt laten informeren over alle voorstellingen. Tijdens het festival kun je aanschuiven bij de shows van 28 verschillende makers, die je elk op hun manier weer doen verwonderen. Zo dagen de muzikanten van het Resonance Quartet je uit om een blinddoek op te doen tijdens hun voorstelling. Een half uur geen afleiding en alleen maar luisteren naar hun muziek! In zijn energieke hiphop-cabaretshow 'CabaRap' gaat Rashid Dijks op zoek naar wat ons verbindt als mensen. En de theatervoorstelling 'Vague News' van Fleur en Mathijs gaat over de waarheid vinden in een wereld waarin we niet weten wie we nu kunnen geloven en wie niet. Goed om te weten: alle voorstellingen duren maximaal 30 minuten.

Bijzondere locaties in Delft

Extra leuk aan dit cultuurfestival: de voorstellingen vinden plaats op de mooiste locaties van de binnenstad. Bezoek een show in een oude sigarenfabriek, op een woonboot, in een 17e-eeuwse molen of aan de ronde tafel in de raadzaal van het stadhuis. Ook is Delft Fringe Festival dé manier om Museum Prinsenhof, de Hortus Botanicus of Royal Delft eens op een andere manier te bekijken. In het festivalprogramma vind je welke voorstelling waar en wanneer plaatsvindt.

Foto 2. Bezoek voorstellingen door heel de stad, van een 17e-eeuwse molen tot de raadzaal van het stadhuis. Foto: Jurjen Bolsenbroek

Fringe 4 Kids

Delft Fringe Festival is óók geschikt voor kinderen. Alle voorstellingen duren maximaal 30 minuten, ideaal voor hun korte concentratieboog. Dit jaar staan er twee familievoorstellingen op het programma die je op de zaterdagen en zondagen na elkaar kunt bezoeken. De voorstelling 'Aardster' (4+) is een poppenspel zonder woorden over een jonge ster en een oude man die elkaar onverwacht ontmoeten. In de voorstelling 'De Wirwar' (4+) worden kinderen meegenomen naar het paleis van Koningin Spik en Span, het schoonste paleis dat je ooit hebt gezien! Maar er is één kamer waar het iets minder is opgeruimd... Dit theaterspel leert je om te gaan met de rommel in je hoofd en de rommel om je heen.

Naast deze voorstellingen kun je je kind en tiener ook meenemen naar andere acts; veel muziek en dans is geschikt voor alle leeftijden. Bekijk van tevoren wel even de adviesleeftijd, want sommige voorstellingen zijn misschien te spannend of ingewikkeld. Een leuk extraatje voor de kleintjes: bij het Fringe Konijn op de Markt kun je een gratis kleurplaat ophalen.

Goed om te weten

  • Het hele programma bekijk je op de website van Delft Fringe Festival.
  • Elke voorstelling duurt maximaal 30 minuten.
  • Een voorstelling kost € 8,50. Baby's en peuters tot en met 3 jaar hebben gratis toegang. Je kunt tickets van tevoren online kopen, bij het festivalpaviljoen (het roze Fringe Konijn op de Markt) of op de locatie van een voorstelling.
  • Download de gratis 'Fringe App' voor het complete festivalprogramma.
Foto 3. Delft wordt overspoeld door kunst, cultuur en muziek. Foto: Karym Ahmed

Laatst gewijzigd: 2024-05-15 13:08:14 · Gepubliceerd: 17 mei 2024 - 1441