1

Zand tussen je tanden

Stoere uitjes in het zand

Actieve dagjes uit   Redactioneel door
Foto 1. Cruisen over het strand in een blokart. Yeah! Foto: MooiWeer.

11 juli 2015 Sport Landelijk Voel het zand tussen je tanden kraken en ga het avontuur aan met deze stoere stranduitjes. Powerkiten in IJmuiden, in een Land Rover rijden op Terschelling of racen in Duitsland. Niet vies van een beetje modder? Kies dan een uitje uit deze uitdagende Zand Top 5!

1. Modder

DUITSLAND / RHEEZE - Race door de modder op een voormalig defensieterrein: Total Outdoor Events laat de strijd losbarsten op een terrein van vierhonderd hectare groot in het Duitse Furstenau. Neem plaats in een echte tank, ga de strijd aan in een terreinwagen of duik de modder in met je eigen auto. Total Outdoor Events organiseert ook talloze outdoor activiteiten in het bos bij Hardenberg.

2. Strand

TERSCHELLING - Zand, wind en opspattend water: dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor een rondje blokarten. Scheur met een driewieler van MooiWeer over het strand van Terschelling. De buggy gaat keihard doordat hij wordt aangedreven door een zeil, dat wind vangt. Het karretje kan uiteindelijk een snelheid van wel zeventig kilometer per uur bereiken! Zeilervaring is niet nodig. "Het strand, het water, de wind en de uitdaging tegen mijn vrienden. Voor herhaling vatbaar", vertelt N. Smit in een review. MooiWeer heeft allerlei actieve uitjes op Terschelling voor je in petto.

3. Duinen

IJMUIDEN - Erg leuk en erg spannend: flyboarden! Op het strand van IJmuiden staan enorme vliegers klaar. Met die vliegers schieten de flyboarders op een soort skateboard over het strand. Een heerlijk gevoel van vrijheid! Liever met beide benen op de grond? Laat dan het board achterwege en houd alleen de touwtjes van een grote powerkite in handen. Flyboarden.nl biedt in IJmuiden cursussen voor powerkiten en flyboarden.

4. Survivallen

ALMERE - Daag jezelf uit in Outdoorpark SEC Almere. Balanceer over een junglebrug, leer boogschieten, ga door de modder mountainbiken of beleef zelf Expeditie Robinson. Combineer een uitdagend parcours met een relaxte kanotocht of beleef een mooi highrope klimavontuur tussen het groen. Voor welke activiteit je ook gaat, één ding staat vast: bij Outdoorpark SEC Almere voel je je een echte avonturier! Bestel gemakkelijk je tickets! wanneer je boekt via DagjeWeg.NL Tickets.

5. Zout

SCHEVENINGEN - Dit uitje begint op het zand, maar vindt daarna al snel zijn weg naar het water. Stap aan boord van een RIB powerboat RIB in Scheveningen. Met een enorme snelheid glijd je over de golven, die soms van alle kanten lijken te komen. Zijn er geen golven? Dan kun je het gas helemaal opentrekken! Het gaat er best wild aan toe, dus pas op dat je niet zeeziek wordt... De golven zijn hoog, dat geeft het gevoel van uitdaging. Maar de boot blijft erg stabiel en glijdt als een warm mes door de boter heen", vertelt Ab in een review.

Ook leuk

Foto 2. Lekker varen in een powerboat. Foto: RIB Actie.

Laatst gewijzigd: 2022-11-17 10:25:55 · Gepubliceerd: 2012-07-10 08:39:55 - 4384