1

Barbecueën op een zwoele zondagavond

Maastricht organiseert de BBKoe

BBKoe in Maastricht Nieuws door

archief oud artikel 19 augustus 2012 Cultuur Maastricht, Limburg Vandaag wordt weer een tropisch warme dag met temperaturen van wel 31 graden Celsius! Maak er een heerlijk dagje aan het water van en geniet daarna van een barbecue in Maastricht.

Rozig van de zon geniet je vanavond van heerlijk eten aan de Koestraat in Maastricht. Daar organiseren tien restaurants een BBKoe. Van 17:00 uur tot 21:00 uur gloeien de kolen, knettert het vlees op het vuur en klinkt er live muziek.

Tien wereldgerechten

Tijdens de BBKoe proef je tien wereldgerechtjes. Een Siciliaans visje, een Napolitaans lamsspiesje, souflaki, sardines, lamsnek met compôte van groene courgette en pesto, saté ajam en nog veel meer. Met live muziek op de achtergrond en het avondzonnetje in je gezicht lijkt het net een Mediterraanse vakantie.

Betalen doe je met een Ribkaart. Met een hele Ribkaart (25,- euro) kun je alle tien de gerechtjes proeven en met een halve kaart (14,- euro) staan er vijf hapjes voor je klaar.

Zelf barbecueën

Is Maastricht niet om de hoek? Organiseer dan zelf een gezellige barbecue. Rijg wat mals vlees aan een spies, ontkurk een fles rosé en de barbecue kan beginnen. Ook erg leuk: barbecueën in een park. Maar waar mag het wel en waar is het verboden? Lees: Groene barbecue in het park.

Tijdens de BBKoe proef je tien wereldgerechtjes

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 19 augustus 2012 - 157