Tropisch dagje tussen de slangen

Reptielenhuis De Aarde |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Reptielhuis De Aarde nu officiële dierentuin

22 augustus 2014 Toerisme Breda, Noord-Brabant Het lijkt wel de set van de film Jurassic Park, maar het is het reptielenhuis De Aarde in Breda! Het begon als een hobby van vader en zoon, maar sinds kort is het reptielenhuis ook een officiële dierentuin. Kom ook eens langs in deze tropische jungle vol krokodillen en slangen.

Sommigen lopen gewoon los in het reptielenhuis, zoals bijvoorbeeld de kameleon

"Het begon als een hobby van mijn vader", vertelt de eigenaar van reptielenhuis De Aarde, Oscar Maas. "En daar heeft hij ook mij mee aangestoken. Ik ben ermee opgegroeid." Inmiddels heeft de familie Maas zoveel dieren dat het reptielenhuis is uitgegroeid tot een echte dierentuin.

"Het eerste dier dat mijn vader had was een sporenschildpad. Daar is het allemaal mee begonnen. Mijn eerste aanwinst was een baardagaam." Nu lopen er nog veel meer dieren rond in De Aarde. Krokodillen, slangen, schildpadden en kikkers. "Als we gaan uitbreiden heb ik nog wel wat dieren op mijn verlanglijstje", vertelt Maas. "Grotere krokodillen, galapagosschildpadden en komodovaranen lijken mij wel wat." Maar daar is nu nog even geen plek voor.

Jungle

Een dagje naar reptielenhuis De Aarde lijkt wel een uitje naar een tropische jungle. Het is hier altijd warm, zo'n 22 tot 25 graden Celsius. En overal waar je kijkt zie je tropische planten en natuurlijk de reptielen en amfibieën. Sommigen lopen gewoon los in het reptielenhuis, zoals bijvoorbeeld de kameleon. Maar daar hoef je echt niet bang voor te zijn!

Je kijkt je ogen uit bij De Aarde, maar er is ook van alles te doen. Elke maand maak je bijvoorbeeld kans op een jaarabonnement als je de mooiste foto hebt gemaakt in het reptielenhuis. Ook zijn er leuke workshops, zoals het leren fotograferen van reptielen. En je kunt er ook je kinderfeestje vieren. De jarige en alle vriendjes mogen de dieren aaien en voeren en de dag wordt afgesloten met pannenkoeken!

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 17:09:15 · Gepubliceerd: 2012-08-21 12:30:05 - 16618