1

Dagje uit dit weekend

Leukste uitjes en evenementen voor dit weekend

Redactioneel door

archief oud artikel 25 oktober 2012 Toerisme Met de vallende herfstbladeren valt ook het doek voor de herfstvakantie van 2012. Voor het noorden breken de laatste vakantiedagen aan en voor de rest zit er alweer een weekje werk of school op. Maar voor iedereen is er het vrije weekend! Duik het donker op het Boomkroonpad of in het griezelige Muiderslot.

Een beetje stad heeft een eigen filmfestival, van Amsterdam tot Groningen. En ook de Leidenaren houden van een goede film. Daarom organiseerden vier vrienden vijf jaar geleden het Leids Film Festival. En met succes, want dit weekend genieten de filmliefhebbers alweer van de vijfde editie van het LFF. Internationale premières, arthouse films en ook independent films staan op het programma.

Leids Film Festival
Van 23 tot en met 28 oktober 2012.
Toegang: € 8,- per voorstelling.

't Veluws Zandsculpturenfestijn

Herinnert u zich nog de beroemde traan van prinses Maxima? Allerlei onvergetelijke momenten uit de Oranje geschiedenis beleef je opnieuw tijdens een bezoek aan 't Veluws Zandsculpturenfestijn. Van zand maakten de carvers de mooiste koninklijke sculpturen. Echt prachtig is het Paleis Soestdijk, dat helemaal op schaal is nagemaakt. Of wat te denken van koningin Wilhelmina, koningin Juliana en de Gouden Koets! Na zaterdag verdwijnen de sculpturen weer, alsof ze nooit bestonden. Dus wees er snel bij en maak nog een rondje door de Beeldentuin in Garderen.

't Veluws Zandsculpturenfestijn.
Nog te zien tot en met 27 oktober 2012.
Toegang: € 8,50 voor volwassen en € 4,50 voor kinderen.

Op z'n Hollands

Overal zie je het. Op straat, in winkels, in musea en zelfs op fietstassen. Delfts Blauw is helemaal hip. Maar is dit typisch Hollandse symbool kunst of kitsch? Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden en het Delftse museum Het Prinsenhof brengen hun collecties samen om te antwoorden op deze vraag. In Delft laten de beide musea de bezoeker kennismaken met het echte Delfts Blauw. Hoe zag het pronkstuk van een koningin eruit? En wat gebruikte de herbergier? En natuurlijk, wat koopt de toerist? Een inspirerende, echt Hollandse tentoonstelling.

Delfts Blauw. Kunst of Kitsch.
Van 27 oktober 2012 tot en met 1 september 2013.
Toegang: € 8,50 voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Nacht van de Nacht

Echt donker, weten we nog hoe dat is? Op zaterdag 27 oktober is het weer echt donker in ons land tijdens de Nacht van Nacht. Duik in de duisternis en maak samen met de boswachter een spannende tocht door het donkere bos en over het Boomkroonpad. Alle zintuigen staan op scherp, want zo in het donker de weg vinden is nog niet gemakkelijk. Smalle en brede paden wisselen elkaar af en helemaal op het Boomkroonpad is het moeilijk om verder te komen. Gelukkig is er onderweg een gezellige stop met een kampvuur met warme chocolademelk.

Buitencentrum Het Boomkroonpad
Zaterdag 27 oktober 2012.
Toegang: € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.

Griezelen op het Muiderslot

De nachten worden steeds langer en donkerder en op het Muiderslot hangt een mysterieuze sfeer. Dit weekend lopen de rillingen over de ruggen van de bezoekers. Uit het kleine huisje op het slotplein komt een vreemde geur, de geur van heksensoep! En wie de Torenroute durft te volgen komt nog veel meer griezeligs tegen in het slot. De torenkamer binnen lopen? Denk nog maar eens goed na! De griezelactiviteiten zijn bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd, dus té eng zal het worden.

Griezelen op het Muiderslot.
27 en 28 oktober 2012.
Toegang: € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen.

KinderenHerfstvakantieGezinsuitjes

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 25 oktober 2012 - 425