Word jij een Rail Rookie?

Spoorwegmuseum start een kidsclub!

Spoorwegmuseum Nieuws door

archief oud artikel 30 oktober 2012 Cultuur Utrecht, Utrecht Maak een reis langs twee eeuwen spoorgeschiedenis en ga de strijd aan met een spannende Vuurproef. Kinderen kunnen vanaf nu lid worden van de kinderclub Rail Rookies van het Spoorwegmuseum en worden dan echte museumtesters!

Donderdag 22 november lanceert Het Spoorwegmuseum een gloednieuwe attractie: De Vuurproef. Op het achterterrein van het museum staat een geheimzinnig, rokend en vuurspuwend gebouw. Binnen maak je een reis langs twee eeuwen spoorgeschiedenis, een tocht die eindigt in een ware Vuurproef. Kinderen die lid zijn van de nieuwe kinderclub Rail Rookies mogen als eerste de attractie uitproberen, op 17 november 2012. Alle kinderen tussen de zes en de twaalf jaren mogen nu al lid worden van de club.

Maliebaanstation

Ook de rest van het Spoorwegmuseum is de moeite waard om te bekijken. De reis begint bij het oude Maliebaanstation met marmeren vloeren, kroonluchters en een koninklijke wachtkamer. Verder is de Werkplaats een aanrader. Tussen de grote locomotieven, lopen eduTRAINers rond. Die vertellen allemaal leuke feitjes over de treinen. En soms maken ze zelfs een speciale trein open zodat je een kijkje kunt nemen.

Vergeet ook niet om buiten een kijkje te nemen bij de oude watertoren, op het rangeerterrein en bij het speciale 'Kinderspoor'. De Jumbo Express, een boevenspoor, een tunnel en nog veel meer leuke dingen, speciaal voor kinderen!

De Rail Rookies mogen als eerste de attractie uitproben!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 30 oktober 2012 - 304