1

Heb jij liefde voor dieren?

Tentoonstelling Dier of ding? in Natuurmuseum Nijmegen

Natuurmuseum Nijmegen Nieuws door

archief oud artikel 1 november 2012 Wetenschap Nijmegen, Gelderland Het is één grote beestenboel in Natuurmuseum Nijmegen. Honden en katten, maar ook kippen en parelhoenders maken hun opwachting in de nieuwe tentoonstelling Dier of ding?. De vraag aan de bezoekers is: wat is jouw relatie met dieren?

In de loop van de eeuwen is de relatie tussen mens en dier veranderd. Neem bijvoorbeeld de schattige kleine chihuahua, die amper een poot hoeft te verzetten en meestal op de arm van een toegewijd baasje meelift. Aan zijn lijfje een mooi roze truitje en met wat mazzel een paar bijpassende slofjes. Van de stoere voorvader, de wolf, is niets meer terug te vinden. In de tentoonstelling Dier of ding? komt de relatie tussen mensen en verschillende dieren aan bod. Bezoekers worden met hun neus op de feiten gedrukt, want wij mensen proberen dieren te laten voldoen aan onze behoeften. En daarin gaan we soms heel ver. In het Dilemma-spel legt iedereen zijn of haar opvattingen over dieren onder de loep. Bontkragen, dierproeven en het genetisch manipuleren van varkens. Gaat het voor jou over dieren met gevoelens of gemakkelijke gebruiksvoorwerpen? Test het in Natuurmuseum Nijmegen.

Stier Celsius heeft 700.000 nakomelingen

Het hele gezin beleeft plezier aan Dier of ding?, want er is heel veel te zien. Een bonte stoet aan opgezette dieren wacht de bezoekers op om te vertellen over hun bijdrage aan de ontwikkeling van de mens. Maak kennis met de grote logge Sint-Bernard of de kleine pincher en bekijk wonderlijke dieren als de aardhommel, het knabbelvisje of de explosieven-speurrat. Ook de kop van topstier Celsius hangt levensgroot in het museum. Deze stier heeft maar liefst 700.000 nakomelingen!

Bezoekersinformatie

Dier of ding?
Natuurmuseum Nijmegen.
Van 27 oktober 2012 tot en met 26 mei 2013.
Toegang: € 4,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 1 november 2012 - 279