1

Terug naar het jaar 1944 op MuseumMaandag

Twintig musea doen mee met MuseumMaandag

Musea op DagjeWeg.NL Nieuws door

archief oud artikel 5 november 2012 Cultuur Op maandag zijn de meeste musea gesloten, maar MuseumMaandag wil dit juist de meest bijzondere museumdag van de week maken. Daarom zetten vandaag wel twintig musea hun deuren wagenwijd open!

In totaal zijn twintig musea vandaag geopend. En als je lid bent van de Kampioen van de ANWB krijg je veel korting op een entreekaartje. Sommige Kampioen-kaartjes zijn al op, maar een paar musea hebben nog wel wat tickets over. Zoals het Airborne Museum 'Hartenstein', Bevrijdende Vleugels, het Frans Hals Museum, het Groninger Museum, het Museum Geelvinck Hinlopen Huis, het Museum Volkenkunde, het Nationaal Gevangenismuseum Veenhuizen, Naturalis en Stadsmuseum Steenwijk. Kijk op de website van MuseumMaandag welke musea er nog meer open zijn.

Activiteiten

In Naturalis geniet je van een zintuiglijke lunch, waarbij al je smaakpapillen worden geprikkeld. In Museum Bevrijdende Vleugels worden prachtige verhalen verteld, en in het Groninger Museum kun je stiekem een kijkje achter de schermen nemen. Erg spannend is een bezoekje aan Airborne Museum 'Hartenstein'. Daar ga je terug naar het jaar 1944 en kom je tussen de troepen in Arnhem bij de brug en spreekt in een donker huis angstige bewoners. Uiteindelijk zie je over de Rijn trekkende militairen en evacuerende burgers.

MuseumMaandag

De volgende MuseumMaandagen zijn op 26 november 2012 in het Scheepvaartmuseum en op 10 december 2012 in De Pont.

In het Groninger Museum kun je stiekem een kijkje achter de schermen nemen

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 5 november 2012 - 651