1

Het geheim van de Delfts Blauwe smid

Gratis toegang bij Royal Delft

Royal Delft Experience Nieuws door

archief oud artikel 10 november 2012 Cultuur Delft, Zuid-Holland Alleen de Koninklijke Porceleyne Fles staat nog overeind van de 32 aardewerkfabrieken die zich tijdens de 17e eeuw in Delft bevonden. Vandaag ontdek je het geheim van de Delfts Blauwe smid, want de fabriek is het hele weekend open. En iedereen mag gratis naar binnen!

In de Koninklijke Porceleyne Fles wordt nog steeds het wereldberoemde Delfts Blauwe servies met de hand beschilderd. Tijd voor een bezoekje aan deze bijzondere fabriek! Het hele weekend is dit actieve museum geopend en iedereen mag gratis naar binnen. Wat je dan echt niet mag missen is de Royal Delft experience. Die is afgelopen mei geopend door prinses Margriet en nog steeds een spannende ontdekkingsreis.

Royal Delft Experience

In de Experience loop je stap voor stap het productieproces door. Je bezoekt de fabriek en kijkt live mee in de werkplaats. Ook mag je even binnengluren in de eetkamer van Vermeer en de de Koninklijke Schatkamer, waar veel Delfts Blauw te vinden is. Tot 16:30 uur start er ieder kwartier een nieuwe Royal Delft Experience.

Weekend

De tour eindigt in de uitgebreide showroom met de complete collectie handbeschilderd Delfts Blauw. Dit weekend houdt de showoom uitverkoop met kortingen tot wel 70 procent! Ook kun je zelf aan de slag met leuke workshops en ga je naar huis met je eigen Delfts Blauwe theemok.

Kijk live mee in de werkplaats!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 10 november 2012 - 595