Hijs de zeilen op MuseumMaandag in het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Maak een tocht langs de topstukken

26 november 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Op maandag zijn de meeste musea gesloten, maar MuseumMaandag wil dit juist de meest bijzondere museumdag van de week maken. Daarom zet het Scheepvaartmuseum in Amsterdam vandaag haar deuren wagenwijd open!

Alleen de locatie van het museum aan het Oosterdok al het bezoeken waard

Vandaag heeft DagjeWeg.NL een unieke tip in petto. Eigenlijk zitten de deuren van het Amsterdamse Scheepvaartmuseum op maandag altijd potdicht, maar vandaag niet. Want het museum organiseert een bijzondere MuseumMaandag. Voor 15,- euro kun je het museum bezoeken, luisteren naar een lezing van de Directeur Collecties van het museum en een rondleiding langs de topstukken van het museum. Een deel van deze dag wordt uitgezonden in het Radio 4 programma NTR Podium.

Aanmelden kan via www.museummaandag.nl/26november.

Het Scheepvaartmuseum

Zonder zee geen Nederland, dat wordt wel duidelijk in het vernieuwde Scheepvaartmuseum. Na een renovatie van vier jaar is het Scheepvaartmuseum in Amsterdam klaar voor een nieuwe toekomst. Iedereen kan beleven hoe onze maritieme geschiedenis de Nederlandse cultuur en identiteit heeft bepaald. Alleen de locatie van het museum aan het Oosterdok bij het IJ is al het bezoeken waard. Net als het prachtige VOC-schip, dat aan de steiger van het museum ligt.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-11-21 15:52:11 - 114