1

Veertien musea vandaag open!

Welk museum kies jij?

Museum De Pont Nieuws door

archief oud artikel 21 januari 2013 Cultuur Enkhuizen, Noord-Holland Op maandag zijn de meeste musea gesloten, maar MuseumMaandag wil dit juist de meest bijzondere museumdag van de week maken. Daarom zetten in totaal veertien musea vandaag hun deuren wijd open, zoals bijvoorbeeld het Zuiderzeemuseum, het Rijksmuseum van Oudheden en het Nieuw Land Erfgoed Centrum.

Vandaag heeft DagjeWeg.NL een unieke tip in petto. In totaal veertien musea zijn vandaag de hele dag open voor MuseumMaandag. En dat is uniek, want op maandag zijn deze musea anders altijd gesloten. Een paar musea zijn al helemaal volgeboekt, maar sommigen hebben nog wel wat entreekaartjes over. Kom langs bij het EYE, het nieuwe filmmuseum, Keramiekmuseum Princessehof, Klok & Peel museum Asten, Nieuw Land Erfgoed Centrum, Rijksmuseum van Oudheden, Zeeuws Museum, of het Zuiderzeemuseum.

Voor 10,- euro kun je een museum naar keuze bezoeken, is er een interessante rondleiding en krijg je koffie, thee en een goodiebag.

Zuiderzeemuseum

In het Zuiderzeemuseum bijvoorbeeld ga je mee op reis langs topstukken uit de collectie. Ook zijn er leuke demonstraties, zoals visnetten maken, splitsen, smeden, Genemuider kokosmatten weven, scheepsrestauraties en zeilmaken.

Welk museum kies je?

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 21 januari 2013 - 20480