Tips voor Radio 10 Gold

De leukste tips voor jouw weekend!

Radio 10 Gold Nieuws door

archief oud artikel 9 maart 2013 Toerisme Zet op zaterdag om 12:10 uur je radio op Radio 10 Gold. Dan vertelt de redactie van DagjeWeg.NL aan presentator Eddy Keur wat de leukste tips voor het weekend zijn. Was je net te laat, of heb je het niet goed verstaan? Lees alle tips hier even na. Fijn weekend!

Beluister het fragment op Radio 10 Gold!

Zaterdag

Rotterdam by night

Ken je de film Night at the Museum? Het museum waar hoofdrolspeler Ben Stiller werkt, komt elke nacht tot leven. Aanstaande zaterdagnacht herhaalt de film zich in alle Rotterdamse musea. Dan is het namelijk tijd voor de Rotterdamse Museumnacht 2013. Het thema van dit jaar is Waterlanders. Tientallen musea en galeries openen die nacht hun deuren. Doe mee met de lachen-tot-je-huilt-workshop in het Maritiem Museum of bekijk prachtige ijssculpturen in de Laurenskerk. Zorg dat je goed uitgeslapen bent!

9 maart 2013, 20:00 uur tot 02:00 uur.
Toegangsprijzen: gratis.

Genieten van chocolade

Van duurzame chocolade geniet je veel meer dan van een simpele chocoladreep. Aroma’s zoals bloemen, fruit, kruiden en noten proef je terug in betere chocolade. Proef Fair Chocolade op het Chocoa Festival in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, leer alles over het combineren van chocolade en wijn en ontdek wat voor keurmerken er op chocolade zijn. Ook zijn er chocolademakers aanwezig, die de mooiste verhalen vertellen over chocolade. En natuurlijk liggen overal alweer lekkere paaseitjes.

9 maart en 10 maart 2013.
Toegangsprijzen: 10,- euro voor volwassenen en 5,- euro voor kinderen.

Zondag

Peter de Grote

Vanaf aankomend weekend is in de Hermitage een grote tentoonstelling over Peter de Grote te zien. In de tentoonstelling Peter de Grote, een bevlogen tsaar leer je de originele, bevlogen en leergierige Russische tsaar goed kennen. Hij kreeg op zeventienjarige leeftijd al de macht, en zijn doel was om het hele land te moderniseren. En dat was in die tijd heel bijzonder! In de tentoonstelling zijn schilderijen, gouden sieraden, wapens en bijzondere documenten te zien.

9 maart tot en met 13 september 2013.
Toegangsprijzen: 15,- euro voor volwassenen.

Droomtuinen

De eerste narcissen en krokussen schieten alweer uit de grond: de lente is in zicht! Maar is de tuin al klaar voor lange zomeravonden? De Lente TUIN en Woon Beurs maakt iedere droomtuin mogelijk. De IJsselhallen in Zwolle staan drie dagen lang in het teken van tuinen. Mensen kunnen zich laten inspireren door de nieuwste trends, lezingen en workshops. En ook erg leuk: je kunt ter plekke een ontwerp laten maken voor je droomtuin. Laat de zwoele zomeravonden maar komen!

8 maart tot en met 10 maart 2013.
Toegangsprijzen: 7,- euro voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-03-07 16:35:41 - 170