1

Tips voor Radio 10 Gold

De leukste tips voor jouw weekend!

Radio 10 Gold Nieuws door

archief oud artikel 23 maart 2013 Toerisme Zet op zaterdag om 12:10 uur je radio op Radio 10 Gold. Dan vertelt de redactie van DagjeWeg.NL aan presentator Eddy Keur wat de leukste tips voor het weekend zijn. Was je net te laat, of heb je het niet goed verstaan? Lees alle tips hier even na. Fijn weekend!

Beluister het fragment op Radio 10 Gold!

Zaterdag

Lentefair Ruurlo

In de Achterhoek begint dit weekend de lente met de Lentefair in de Orangerie Ruurlo. Voor iedereen bij wie het al begint te kriebelen en wie op het punt staat aan een flinke voorjaarsschoonmaak te beginnen! De Lentefair staat vol met stands gevuld met inspiratie en mooie producten voor het huis en de tuin. Decoratie, tuinmeubelen en ook nog mode en sieraden, daar begint het nieuwe seizoen goed mee. Een smakelijk wijntje erbij of liever een gezonde smoothie? Ook voor goed eten en drinken is gezorgd!

Lentefair in de Orangerie Ruurlo.
23 en 24 maart 2013.
Toegang: € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.

Dagje in het Gooi

Dit weekend zoeken de inwoners van Laren één van hun favoriete plekjes voor het eerst dit jaar weer op. De Poffertjeskraam is weer open! Al honderd jaar lang is de Poffertjeskraam een begrip in Laren. En die nostalgie is nog steeds te voelen. Kanten gordijnen, linnen plafonds en houten meubilair uit de negentiende eeuw maken de sfeer compleet. Heerlijk om na het winkelen even bij op te warmen dit weekend!

Poffertjeskraam Laren.
Vanaf 22 maart weer open.
Toegang: een portie poffertjes kost € 3,50.

Zondag

Magisch Ming

Bijna iedereen kent ze wel, die grote blauw-witte vazen die een fortuin waard zijn. Dit porselein, afkomstig uit China ten tijde van de Ming-dynastie, kent een lange geschiedenis. Maar waarom zijn de Ming-vazen nou zo bijzonder, en waarom zijn ze zo peperduur? Het Keramiekmuseum Princessehof ontrafelt het geheim in de nieuwe tentoonstelling Het mysterie Ming. Liefst tweehonderd vazen, schotels en kannen in blauw-wit zijn te zien in het museum. Met als hoogtepunt een lading porselein uit een gezonken VOC-schip.

Het mysterie Ming.
Van 24 maart tot en met 27 oktober 2013.
Toegang: €8,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Schaapjes kijken

Ze horen echt bij de lente en eigenlijk iedereen wordt blij van ze. We hebben het natuurlijk over die lieve, wollige lammetjes, die in deze maanden weer volop ter wereld komen! Kruip dit weekend lekker weg in de stal bij al dit pasgeboren spul en negeer de kou buiten. Want in de Schrieverskooi in Heerlen is het één groot kraamfeest! Aanstaande zondag is iedereen welkom in de schaapskooi om de kleintjes te bewonderen. En behalve lammetjes kijken is er op de Brunssummerheide nog veel meer te doen, zoals de speurtocht Brammetje het lammetje of hutten bouwen in het huttenbos.

Babyboom op de Brunssummerheide.
Zondag 24 maart van 11:00 uur tot 16:00 uur.
Toegang: gratis

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 23 maart 2013 - 68