1

Van Gogh Museum weer open!

Bezoek de bijzondere jubileumtentoonsteling

Van Gogh Museum Nieuws door

archief oud artikel 1 mei 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Een half jaar lang zaten de deuren van het Van Gogh Museum potdicht voor een grote opknapbeurt. Nu is het grote moment daar en mag iedereen het prachtige resultaat bewonderen!

Het Van Gogh Museum is zeven maanden gesloten geweest voor een grote opknapbeurt. De toppers uit de collectie waren daarom tijdelijk te zien in de Hermitage Amsterdam. Tijdens deze zeven maanden zijn de beveiliging en de brandveiligheid aangepakt en kreeg het interieur een opknapbeurt. Elfduizend vierkante meter wand is opnieuw geverfd en 2300 vierkante meter parketvloer is vervangen.

Originele schetsboekjes

Het museum viert de heropening met de jubileumtentoonstelling Van Gogh aan het werk. Deze tentoonstelling laat zien hoe Van Gogh zich in een periode van maar tien jaar ontwikkelde tot een unieke kunstenaar met een indrukwekkend oeuvre. Naast schilderijen, werken op papier en brieven zijn ook persoonlijke materialen van Van Gogh te zien. Zoals zijn originele schetsboekjes, verftubes en het enige bewaard gebleven palet, afkomstig uit Musée d'Orsay!

Originele schetsboekjes en verftubes zijn te zien

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 1 mei 2013 - 682

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Binnen enkele weken te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

 
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.