1

Speel je eigen sprookje op een kasteel

Vier de Dag van het Kasteel 2013

Pinksteren Nieuws door

archief oud artikel 20 mei 2013 Geschiedenis Sinds drie weken heeft Nederland een koning, in plaats van een koningin. Inmiddels hebben de Oranjes al tweehonderd jaar de macht in Nederland. De invloed van de koningen en koninginnen is ook terug te zien in de kastelen en buitenplaatsen. Bezoek vandaag eens zo'n mooi plekje, want het is de Dag van het Kasteel. Speel je eigen sprookje!

Behalve Tweede Pinksterdag is maandag ook de Dag van het Kasteel. Alle kastelen en buitenplaatsen zetten hun deuren wagenwijd open. Het thema is 'tweehonderd jaar Oranjes en twee eeuwen koninkrijk'. Zo ontdek je tijdens de Dag van het Kasteel dat de koningen en koninginnen uit het huis van Oranje van grote invloed zijn geweest op de geschiedenis. Dat is namelijk goed te zien aan de bouw van kastelen en buitenplaatsen.

Zo is koningin Willem II bijvoorbeeld begonnen met de neogotische stijl. En deze stijl is nog steeds terug te zien bij bijvoorbeeld Kasteel de Haar bij Haarzuilens.

Jachtvogelshows

Theater, muziek, riddergevechten, jachtvogelshows, tentoonstellingen, kinderprogramma's en lekker eten doen oude tijden herleven.

'Tweehonderd jaar Oranjes en twee eeuwen koninkrijk'
Lees ook het artikel 'Speel je eigen sprookje'.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 20 mei 2013 - 516