Vier een spetterende zomer!

Bijzondere zomer activiteiten op het water

Zomervakantie Redactioneel door

archief oud artikel 4 juni 2013 Natuur Het is bijna zomervakantie! En hoe kun je nou beter van het lekkere weer genieten dan vanaf, in of boven het water? DagjeWeg.NL verzamelde de meest bijzondere en natte activiteiten. Bekijk de DagjeWeg.NL Top 5 en vier een spetterende zomervakantie!

1. Vliegen over water

Altijd al wel eens als een vliegende vis over het water willen zweven? Het kan met de Zapata Flyboards. Als een ware superheld stijg je met een flyboard boven het water uit en duik je vervolgens als een dolfijn het water weer in. De schoenen met motoren zijn verbonden met een jetski. Door een slang wordt het water opgezogen en de motoren spuiten het water op volle kracht omhoog. Zo vlieg jij ook meters de lucht in!

2. Varen in een klomp

De bekendste schoen uit Nederland is de 'wooden shoe', de klomp! Hout blijft drijven, dus een klomp is ook een prima vaartuig. Vadesto outdoor adventure organiseert klompensafari's over het Apeldoorns Kanaal. Je kan rustig peddelen maar ook even in de schaduw van de overdekte neus van de klomp uitrusten of van een drankje genieten. Er passen wel vier tot zes personen in, dus een leuk uitje voor de hele familie! Onderweg kun je ook een leuke puzzel doen.

3. Surfen op de Noordzee

Het kan echt, golfsurfen in Nederland! Neem een surfles van twee uur bij Surfschool Zandvoort en leer de basis van het surfen of ga de hele dag oefenen tijdens een uitgebreide surfclinic. Ook lekker is om na het werken deel te nemen aan de Afterwork Surf. Spring na een dagje werken op een surfplank, geniet van de magie van de zee en bekijk de zonsondergang vanaf het water. Dat is nog eens een lekkere manier om te genieten van de zomer!

4. Slapen in een reddingscapsule

Eigenlijk is een reddingscapsule bedoeld als veilige plek bij problemen op een schip of olieplatform. Maar wist je dat een reddingscapsule ook een heel fijne plek is om in te slapen? Er ligt zo'n capsule in Harlingen, een
Saljoet. Heerlijk dobberen in een reddingscapsule en door het deinen van de golven in slaap vallen... De capsule is voorzien van alle luxe, dus slapen doe je hier als een roosje!

5. Word een kapitein

Bij MiniHaven de Schatberg worden kinderen een echte kapitein. Eerst kies je je favoriete schip. Wordt het een cool cruiseschip, een stoere sleepboot of een echte vissersboot? Zet daarna een kapiteinspet en op en stap aan boord voor het grote avontuur. Neem ook je zwemkleding mee, want buiten de boot vallen is hier op een zomerse dag helemaal niet erg!

Vind nog veel meer leuke uitjes voor de zomervakantie op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-06-06 10:02:30 · Gepubliceerd: 4 juni 2013 - 786