Tips voor Radio 10 Gold

De leukste tips voor jouw weekend!

Radio 10 Gold Nieuws door

archief oud artikel 15 juni 2013 Toerisme Zet op zaterdag om 12:10 uur je radio op Radio 10 Gold. Dan vertelt de redactie van DagjeWeg.NL aan presentator Eddy Keur wat de leukste tips voor het weekend zijn. Was je net te laat, of heb je het niet goed verstaan? Lees alle tips hier even na. Fijn weekend!

Beluister het fragment op Radio 10 Gold!

Zaterdag

Luchtmachtdagen

De vliegbasis in Volkel staat op 14 en 15 juni vol vliegtuigen, helikopters en ander materieel. De Koninklijke Luchtmacht haalt alles uit de kast voor de jaarlijkse Luchtmachtdagen. Op de grond met een gerestaureerde Lockheed F-104G Starfighter bijvoorbeeld, en een Boeing CH-47D/F Chinook, de zwaarste transporthelikopter. Maar natuurlijk ook in de lucht! Met indrukwekkende capriolen vieren de piloten het 100-jarige bestaan van de Koninklijke Luchtmacht. Dit is ook het thema van deze editie van de jaarlijkse Luchtmachtdagen, die altijd op veel belangstelling kunnen rekenen. De piloten en ander personeel van de Luchtmacht demonstreren hun materieel op deze dagen.

Luchtmachtdagen 2013.
14 en 15 juni 2013.
Toegang: gratis.

Verborgen parels: grachtentuinen

De grachten en de daar bijbehorende panden vormen het trotse gezicht van Amsterdam. Toeristen weten hun weg naar de grachtengordels te vinden en internationaal is dit stukje Amsterdam bekend. Maar wat veel mensen niet vermoeden, is dat er achter de statige gevels nog veel meer schoonheid schuilgaat. Tegelijk met de grachtenpanden, gebouwd voor de rijkelui, werden er prachtige tuinen aangelegd. De meeste van deze tuinen zijn door de strenge Amsterdamse wetten bewaard gebleven. En, alleen dit weekend zijn zo'n dertig tuinen open voor de nieuwsgierige ogen van het publiek. Bewonder de uitgestrekte tuinen met de fonteinen, beelden en paadjes tussen bloeiende planten. Een lust voor het oog, deze kennismaken met het oude Amsterdam.

Open Tuinen Dagen Amsterdam
Van 14 tot en met 16 juni 2013.
Toegang: € 15,- voor een passe-partout om gedurende drie dagen alle tuinen te bezoeken.

Zondag

Nationale Oldtimerdag

Trotse bezitters en lonkende bewonderaars van oldtimers verzamelen zich in Lelystad voor de Nationale Oldtimerdag. Op de Bataviawerf ronken de motoren van zo'n 400 zeldzame vintage, veteran en classic cars voor hun publiek. Alle aanwezige auto's zijn echt klassiek en zijn tussen 1886 en 1970 gebouwd. Speciale aandacht is er voor het 100-jarig jubileum van Aston Martin, het 17e lustrum van de A Ford, 85 jaar DAF en 50 jaar Porsche 911. Zo zijn er bijvoorbeeld vier witte Porsches 911 Targa te zien, van de voormalige Algemene Verkeersdienst van Rijkspolitie. De aanwezige oldtimers maken na een staande presentatie nog een rit door Lelystad. Een jury beslist aan het einde van de dag welke oldtimer de winnaar is van deze Nationale Oldtimerdag.

Nationale Oldtimerdag in Lelystad
Zondag 16 juni 2013.
Toegang: gratis.

Knut in Naturalis

Wie kent het schattige ijsbeertje Knut nog? Al vanaf zijn geboorte stal het kleine beertje de harten van een groot publiek. Maar tot groot verdriet van al zijn fans werd Knut maar vier jaar oud. Twee jaar geleden bezweek hij plotseling, onder de ogen van publiek, aan een virusinfectie. De ijsbeer is nadien geprepareerd en opgezet om deel uit te maken van de collectie van het Museum für Naturkunde in Berlijn. Tot nu, want Knut maakte onlangs een tripje... naar Nederland! Vanaf 14 juni kan iedere bezoeker van Museum Naturalis in Leiden hem nog eens bewonderen.

Knut in Museum Naturalis.
Van 14 juni tot en met 1 september.
Toegang: € 11,- voor volwassenen en € 8,- voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2013-06-14 20:20:39 · Gepubliceerd: 2013-06-14 20:17:09 - 59