Op jacht naar de leukste pannenkoekenrestaurants

Pannenkoeken eten: een uitje in de vakantie (of zomaar!)

Zoek het leukste pannenkoekenrestaurant uit! Redactioneel door
Foto 1. Mmmm, pannenkoeken bij Restaurant Boerengoed! Foto: Boerengoed © Nabor Dupont

11 februari 2024 Toerisme Landelijk Pannenkoeken, wie is er niet dol op? Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt ze zelf thuis bakken, maar ook leuk is om gezellig samen op pad te gaan en ergens te smullen van een pannenkoek. Waar vind je de leukste pannenkoekenrestaurants?

Eigengemalen molenmeel

GULPEN - In een unieke oude waterradmolen vind je pannenkoekenrestaurant De Pannekoekenmolen. Maak eerst een rondje door deze oude voormalige papiermolen uit 1712 en kijk hoe het meel gemalen wordt! Vervolgens is het smullen van ambachtelijke pannenkoeken, die gemaakt worden van zelf gemalen viergranenmeel. Buiten eet je op een prachtig terras met zicht op een vijver met fonteinen én het Limburgse Heuvelland.

Foto 2. Het waterrad van De Pannenkoekenmolen in Gulpen. Foto: DagjeWeg.NL
Pannenkoeken in alle soorten en maten, op de leukste plekken!

Eten met kabouters

DRONTEN - Heb je ooit een Trol-pannenkoek gehad? En wat dacht je van een Kabouterbillenkoek of een Bollebuikpannenkoek? In Het Grote Kabouterbos staat alles in het teken van kabouters. Pannenkoeken bakken kunnen die kleine wezentjes als de beste... In de speeltuin staan paddenstoelhuizen om lekker in te spelen als je uitgegeten bent.

Foto 3. Pannenkoeken eten tussen de kabouters en daarna spelen in zo'n leuk kabouterhuisje! Foto: Het Grote Kabouterbos

Knus in de boerderij

SOEST - De klompen staan al bij de deur van De Smickel. Hier eet je pannenkoeken in een historische boerderij. Ze hebben meer dan 200 soorten en hoe ze gemaakt worden kun je door de open keuken met eigen ogen zien. Een balletje trappen buiten op het gras of binnen spelen in de videokelder kan ook. En natuurlijk leven er dieren, net als op andere boerderijen: van de goudvissen in de binnenvijver tot de konijnen en vogels in de grote tuin.

Foto 4. Pannenkoeken worden extra lekker in zo'n mooie boerderij met tuin. Foto: Pannenkoekenboerderij De Smickel

Pannenkoeken op de boulevard

NOORDWIJK - Op een steenworp afstand van het strand van Noordwijk ligt aan de boulevard het gezellige Pannenkoekenhuisje Hans en Grietje. Zo'n naam belooft heel wat! Op de menukaart staan zeker vijftig verschillende variaties. Mmmm, na een flinke strandwandeling of een duik in zee is niets zo lekker als een warme pannenkoek. Ze hebben ook een indoor speeltuin voor de kinderen, zodat die zich niet hoeven te vervelen als ze op de pannenkoeken moeten wachten! Na het spelen kunnen ze zelf hun pannenkoek versieren.

Pannenkoek in sprookjessfeer

ZEEWOLDE - In het Hans & Grietje Pannenkoekenhuis in Zeewolde is niets wat het lijkt. In sommige kamers staat zelfs alles ondersteboven en bewegen de vloeren. Hier kun je naast eten ook veel spelen. Geheime trappen leiden naar een grote heksenketel en verschillende glijbanen, je kunt naar het terras via Heksentunnels en er is een Grote Snoeptoren met een snoepwinkeltje.

Foto 5. Kruip en klim door de snoeptoren en ontdek het snoepwinkeltje. Daarna met de glijbaan omlaag naar het speelpark. Foto: Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en Speelpark

Exotische pannenkoek

PLASMOLEN - De meest exotische soorten pannenkoeken vind je bij Pannekoekenrestaurant Den Tol. Zin om lekker culinair te doen? Bestel hier een Japanse pannenkoek of een pannenkoek met kip Cajun, salade, Franse kaas en vijgenchutney, gamba's of pittige Thaise curry. Ook kun je er elke dag vanaf 12:00 uur terecht voor een heerlijke pannenkoekenproeverij met soep en een rijk gevulde etagère vol heerlijkheden.

Berengoeie pannenkoeken

DEN BOSCH - Bij Boerengoed kiezen de kinderen vast voor de feestelijke pannenkoek met knuffel. Of toch voor de proeverij met smarties, jam, marshmallows en nutella om de pannenkoeken te versieren? Voor de grotere pannenkoekenfans is er volop keuze uit zoete en hartige pannenkoeken. Wordt het een tropische pannenkoek met ananas en kokos of een hartige hap met spek, ui en champignons? De pannenkoeken met eieren en melk van de boerderij worden elke dag in roomboter gebakken. Naast pannenkoeken serveert Boerengoed ook heerlijke burgers met friet en gerechten van de grill.

Foto 6. Heerlijk pannenkoeken eten bij Restaurant Boerengoed. Dat gaat er bij kinderen altijd wel in. Foto: Boerengoed © Nabor Dupont

Pannenkoeken eten op een schip

ZWOLLE - Vroeger was het een vrachtschip en voer het over vele zeeën, maar inmiddels hebben Ruige Rita en Kapitein Roodbaard het schip omgetoverd tot 't Pannenkoekschip Zwolle. Geniet in stijl in het gezellige (piraten)schip van de lekkere pannenkoeken, met uitzicht op de Zwolse grachten. Grote trek? Ga dan voor een Kids High Pancake met naast verschillende pannenkoeken en toppings ook poffertjes en taart. Een net zo uitgebreide, maar wat minder zoete high tea kan ook (allebei als je met minimaal vier personen komt).

Foto 7. Mmmm, pannenkoeken bij Restaurant Boerengoed! Foto: Boerengoed © Nabor Dupont

Laatst gewijzigd: 2024-02-10 19:43:45 · Gepubliceerd: 11 februari 2024 - 10674