1

Zelf in de voetsporen van Rembrandt

Maak je eigen prent in het Rembrandthuis Nieuws door

archief oud artikel 20 juli 2013 Geschiedenis Amsterdam, Noord-Holland Zin om creatief aan de slag te gaan, á la Rembrandt? Dat kan deze zomer in het Rembrandthuis, waar een leuke zomerworkshop wordt aangeboden. Kom zelf prenten maken en voel je een echte zeventiende-eeuwse kunstenaar!

Door zelf een prent te maken ontdek je hoe Rembrandt diepte creëerde, of licht-donkereffecten bereikte. Na het creatieve gedeelte volgt ook nog een rondleiding door het museum, dat het vroegere woon- en werkhuis van Rembrandt van Rijn was. Als dat niet inspirerend werkt! Vele grote werken zagen hier het levenslicht. Een unieke kans om helemaal in het leven en werk van Nederlands beroemdste schilder te duiken.

Deze workshop is leuk om samen met kinderen te doen! Er zijn vijftien plekken beschikbaar. Inschrijven is noodzakelijk en kan via de website van het Rembrandthuis. Bent u te laat voor deze zaterdag? Er is nog veel meer te doen. Bijvoorbeeld elke dag etsdemonstraties, die alles vertellen over de techniek van het etsen. De demonstratie vindt plaats in de kamer waar vroeger Rembrandts eigen etspers stond.

Bezoekersinformatie

Zelf prenten maken in het Rembrandthuis
Elke zaterdag in juli en augustus
Start om 13:00 uur.
Entree: volwassen 10,00 (bovenop de entree); kinderen t/m 17 jaar: gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-07-10 09:35:06 · Gepubliceerd: 20 juli 2013 - 221