Inspiratie voor een dagje Amsterdam

Wat te doen op deze maandag? Zon, muziek en picknicken in Amsterdam!

Oh oh Amsterdam! Nieuws door

archief oud artikel 12 augustus 2013 Geen idee wat je deze maandag zult doen? Hang de toerist uit in eigen land en maak er een gezellig dagje Amsterdam van. Er is elke dag wel iets te beleven in en rond het Vondelpark. Stel je eigen dag samen met onderstaande tips.

Oranje fiets

Begin de dag op het gezellige, zomerse terras van De Vondeltuin. De Vondeltuin ligt helemaal in het zuiden van het Vondelpark en dat merk je meteen aan de warme sfeer op het terras. Hier maak je de beste plannen voor de rest van de dag.

Slenteren door Amsterdam kan altijd. Maar probeer ook eens de fiets! Die hoef je niet zelf van huis mee te nemen, je kunt er ook eentje huren bij Orangebike. Samen met een gids op pad, bijvoorbeeld langs het Anne Frank Huis of door het pittoreske polderlandschap rondom Amsterdam. Met een fiets kom je veel verder en zie je weer andere kanten van de stad. Je fiets is zelf trouwens ook een blikvanger: kies een oranje exemplaar of een 'art bike', beschilderd met Van Gogh-motieven! Die gids is trouwens niet verplicht, je kunt ook in je eentje op pad gaan!

Cultuur in het park

Kom je langs het Vondelpark? Stap dan even af, groot kans dat je in deze tijd flarden muziek of cabaret hoort. Tijdens het Vondelpark Openluchttheater geniet je geregeld van gratis voorstellingen in de open lucht. Neem een kleed mee en vul thuis een picknickmand. Voilá, je hebt een relaxte en muzikale lunch.

Nog niet genoeg van al die cultuur? Fiets of slenter dan verder naar het volgende park. In het Martin Luther King Park is het reizende Theaterfestival De Parade neergestreken. Tussen 15:00 uur en 01:00 uur kun je er verschillende muziekoptredens en voorstellingen bezoeken.

Terug naar het Vondelpark om je dagje Amsterdam in stijl af te sluiten. In 't Blauwe Theehuis, dat al zeventig jaar een centraal punt is in het park, geniet je op het dakterras van een lekker drankje met een portie fingerfood.

Geen zin om naar Amsterdam te gaan? Kijk hier voor inspiratie voor een dagje Rotterdam, uitjes in Maastricht, of ontdek Groningen.

Laatst gewijzigd: 2013-08-06 13:19:42 · Gepubliceerd: 12 augustus 2013 - 867