Dagje uit dit weekend

Wat te doen op zaterdag en zondag?

Redactioneel door

archief oud artikel 5 september 2013 Toerisme Ontdekkingstochten door de Rotterdamse haven, gastronomisch genieten in Den Bosch of je vergapen aan de stoomkracht van oude locomotieven in Apeldoorn. Pik de laatste zonnestralen mee en ga er lekker op uit dit weekend!

Wereldhavendagen

De Rotterdamse haven bruist tijdens de Wereldhavendagen van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september. De marine vertoont haar stoere kunsten, je mag zelf de handen uit de mouwen steken en als afsluiter is er een spetterende vuurwerkshow. In de hele haven is er van alles te beleven en te ontdekken. Ga op een avontuurlijke excursie, geniet van één van de demonstraties of drink een vodka in de ss Rotterdam - geheel in stijl van het thema 'Van Wolga tot Maas'.

Proeverijen in Den Bosch of ontdekkingen in de Rotterdamse haven

Vergeten sporten bij Oonalympics

Ben je juist helemaal niet zo'n waterliefhebber, maar is Rotterdam wel de uitvalsbasis? Kies dan voor de vergeten sporten bij Oonalympics! Tot 16 september komen bij de Oonalympics de gekste en vergeten sporten weer tot leven. Denk aan enerverende, bloedstollende sporten als vliegtuigjes vouwen, duimworstelen en rond-de-tafelen. Vergeet ook vooral de Ikea Games niet: wie zet het snelst een 'Billie' in elkaar?

Bourgondisch Den Bosch

Als we iets kunnen leren van onze zuiderburen, dan is het wel de bourgondische levensstijl. Voor culinaire verwennerijen ga je dit weekend dan ook naar Bourgondisch Den Bosch. Maak kennis met de bekende klassiekers en opwindende nieuwskomers van de Brabantse hoofdstad van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september. Gastronomische verrassingen vormen de rode draad. Eet smakelijk!

Stoomtreinen bij Terug naar Toen

De liefhebber van de oude stoomtrein kan dit weekend zijn hart ophalen op het grootste stoomtrein evenement van Nederland: Terug naar Toen! Het event ademt een nostalgische hang naar de tijd dat de stoomkracht nog domineerde. Op het Veluwsche spoor tussen Apeldoorn, Beekbergen, Loenen, Eerbeek en Dieren rijden zaterdag 7 en zondag 8 september pareltjes van historische stoom- en diesellocomotieven. Op de stations zijn verschillende festiviteiten.

Stadsfestival Zwolle

Een klassiek concert in een stadstuin, een rapper op een woonboot of een theatervoorstelling vanuit een bootje. Stadsfestival Zwolle is in volle gang! Voor lieflijke klanken en woest toneelspel ga je naar deze prachtige Hanzestad. Het Stadsfestival lijkt een soort Amsterdams grachtenfestival, maar dan in nog knussere setting. Dat wordt gegarandeerd genieten!

Laatst gewijzigd: 2013-09-06 18:06:16 · Gepubliceerd: 5 september 2013 - 404

Dit past bij 'Dagje uit dit weekend'

1 reactie