1

Cadeautje van Sinterklaas: gratis naar Dierenpark Amersfoort

Hier kun je ook een heuse Pieten-training volgen!

Cadeautje van de sint: kinderen gratis naar Dierenpark Amersfoort Nieuws door

archief oud artikel 11 november 2013 Toerisme Amersfoort, Utrecht Sinterklaas komt bijna weer naar Nederland. Maar misschien heeft de Sint ook wel last van de economische crisis... Daarom helpt Dierenpark Amersfoort hem een beetje. Kinderen mogen gratis naar binnen!

De tijd voor het sinterklaasfeest is altijd gezellig en spannend. Maar niet iedereen heeft genoeg geld om cadeautjes te kopen. Daar heeft Dierenpark Amersfoort iets op bedacht: een volwassene die tussen 16 november en 5 december naar de dierentuin komt, mag gratis twee kinderen tot en met twaalf jaar meenemen.

Projectleider Josephine Faber vertelt: "Ons dierenpark is vorig jaar uitgeroepen tot meest kindvriendelijke dierentuin van Nederland, daarom vieren wij dit oer-Hollandse kinderfeest graag met heel veel kinderen".

Training voor zwarte pieten

Maar rondom het Sinterklaasfeest is er nog veel meer te beleven in de dierentuin. De hulpjes van Sinterklaas trainen dit jaar weer in Amersfoort. Ze kunnen heel wat leren van de dieren die hier wonen: balanceren boven het verblijf van de bruine beren, sluipen in het donker bij de nachtdieren en leren klimmen van de chimpansees. In de dierentuin is te zien hoe de pieten zich voorbereiden op Pakjesavond. Kinderen ontdekken hier speciale trucjes en leren echte pietenstreken!

Help Sinterklaas een handje

Wil jij Sinterklaas ook een handje helpen? Het Pieten Training Centrum start zondag 17 november en is daarna ieder weekend tot en met 1 december te bezoeken. Zondag 24 november komt Sinterklaas zelf kijken of de pieten goed aan het trainen zijn. De dieren zijn er al klaar voor!

Laatst gewijzigd: 2013-11-11 13:32:57 · Gepubliceerd: 11 november 2013 - 991