Wat is er open tijdens de feestdagen?

Eropuit met kerst of oud en nieuw? Deze uitstapjes zijn geopend!

Uitstapjes met kerst Redactioneel door
Foto 1. Bezoek winterstad Gouda tijdens de feestdagen! Foto: VVV Gouda

archief oud artikel 21 december 2022 Toerisme Landelijk Zin om eropuit te gaan met kerst of met de jaarwisseling, maar geen idee waarheen? Welke uitstapjes zijn eigenlijk open tijdens de feestdagen? Welk museum opent haar deuren en waar kun je ouderwets schaatsen? DagjeWeg.NL geeft je een overzicht!

Ga skiën op een steile piste

ZOETERMEER / LANDGRAAF - Waarom lopen in een winterwonderland als je er ook doorheen kunt sjezen? Vier de kerstdagen of de jaarwisseling in de sneeuw bij SnowWorld Zoetermeer. Of ga naar SnowWorld Landgraaf, waar ze de langste indoorpiste van Europa hebben. Bij beide beleef je een heerlijk dagje wintersport in Oostenrijkse sferen. Skiën, snowboarden of vette tricks op de funpiste vol rails, boxes en kickers: het lijkt wel een minivakantie. Kinderen kunnen terecht op een speciale kinderpiste en uiteraard zijn er ook pistes voor beginnelingen.

Foto 2. Durf je deze steile indoorpiste af? Foto: SnowWorld © Meijs.

Nederlands IJsbeelden Festival

ZWOLLE - Een winterse wereld vol sneeuw- en ijssculpturen: Het Nederlands IJsbeelden Festival is terug! Vanaf 17 december bewonder je wereldberoemde taferelen in een ijzig jasje. Er is aan 275.000 kilo ijs en sneeuw te zien dus haal die sjaal en wanten maar tevoorschijn. Voor deze tentoonstelling wil je de tijd nemen! In een Wonderful World - met temperaturen onder nul graden, dus letterlijk ijskoud - maak je deze editie een reis door de wereld. En extra leuk: met een ticket van DagjeWeg.Tickets krijg je 15% korting! Let op: Nieuwjaarsdag gesloten.

Foto 3. De ijssculpturen zijn zo groot, dat je bij sommige er zelfs in kan! Foto: Nederlands IJsbeelden Festival © Klaas-Jelmer Sixma

Vier kerst van kuit tot kruin

OEGSTGEEST - Zo'n glaasje glühwein, wat doet dat eigenlijk met je lijf? Ontdek het in CORPUS! Alleen het museumgebouw is al een eyecatcher: het is een gigantisch lijf. Je reist dus letterlijk door een lichaam heen tijdens je museumbezoek. Je start bij de kuit en eindigt boven in het brein. Onderweg leer je wat eten met je lijf doet, wat er gebeurt als je niest en nog veel meer. Koop je tickets gemakkelijk via DagjeWeg.Tickets. Let op: Eerste Kerstdag gesloten.

Foto 4. Op ontdekkingstocht tijdens een dagje CORPUS! Foto: CORPUS

Oud-Hollandse gezelligheid in het Openluchtmuseum

ARNHEM - Ondanks de dalende temperaturen, maakt het Nederlands Openluchtmuseum zich op voor een warme winter. Tijdens de feestdagen word je in het Arnhemse museumpark omgeven door lampjes en heel veel ouderwetse gezelligheid. Stap terug in de tijd en laat je meevoeren langs de indrukwekkende verhalen over de winters van vroeger. En nu maar hopen op een dik pak sneeuw voor de mooiste winterplaatjes. Koop je tickets voor het Nederlands Openluchtmuseum met 15% korting via DagjeWeg.Tickets. Let op: Eerste Kerstdag en Nieuwsjaarsdag gesloten.

Foto 5. Zwieren en zwaaien op de ijsbaan. Foto: Nederlands Openluchtmuseum © Mike Bink

Schaatsen rondom het stadhuis

GOUDA - De schaatsbaan in Gouda is terug! De vrieskou van de laatste weken zet nog even voort en daar hoort natuurlijk het ouderwetse schaatsen bij. Bind de ijzers onder en zwier, race of stuntel tot in de late avonduren. De schaatsbaan van Gouda is alle feestdagen geopend en ligt om het oude stadhuis op De Markt heen. En natuurlijk ontbreekt de Koek & Zopie tent niet. Geniet, met een heerlijke warme chocolademelk of een glühwein, van het panoramische uitzicht op de schaatsbaan.

Foto 6. Schaats je warm op de ijsbaan rondom het stadhuis. Foto: VVV Gouda

Feestelijke lichtprojecties in Rhenen

RHENEN - Grijp tijdens de feestdagen nog snel de kans om de wondere wereld vol lichtgevende wezens te zien. Ouwehands Dierenpark presenteert namelijk tot en met 4 maart de Light Nights AquaLuna. Neem overdag een kijkje bij de beroemde panda's en kijk wanneer het donker word je ogen uit door de kleurige koraalriffen, enorme haaien, sierlijke kwallen en een werkelijk gigantische octopus die tot leven komen in de enorme lichtkunstwerken.

Slagharen in een winterjasje

SLAGHAREN - Tijdens de feestdagen opent attractiepark Slagharen de deuren in een winters jasje. Het attractiepark is helemaal in de decembersfeer met ontelbaar veel lampjes, kleurrijke kerstbomen en gezellige decoratie. Haal die sjaal en wanten uit de kast en geniet van de vele attracties, lekkere hapjes en ontmoet de Kerstman en zijn Winterelf! Even een kleine pauze van de achtbaan? Neem dan een kijkje in de Winter Western Village. Bind de ijzers onder en schaats je warm. Winter Slagharen is een sfeervol dagje uit voor het hele gezin

Foto 7. Feestelijke gezelligheid in Winter Slagharen. Foto: Attractiepark Slagharen
Foto 8. Bezoek winterstad Gouda tijdens de feestdagen! Foto: VVV Gouda

Laatst gewijzigd: 2024-01-08 11:43:33 · Gepubliceerd: 2013-12-23 10:01:43 - 36775