Paasweekend in Groningen

Wat is er te doen in Groningen? |  deel via WhatsApp | Nieuws door

13 april 2014 Toerisme Groningen, Groningen Groningen is dit jaar het decor voor de indrukwekkende Passion. Een goede reden om eens een kijkje te nemen in die mooie stad in het noorden. Maar wat is er nog meer te doen rondom Pasen in Groningen?

Het Paasweekend wordt donderdag 17 april natuurlijk afgetrapt met het Paastheater The Passion. Maar kun je daar niet bij zijn? Dan is er nog veel meer te doen in en rondom Groningen tijdens de Paasdagen.

Matthaus Passion in De Oosterpoort

Is het al een goede traditie voor je of waag je je dit jaar voor het eerst aan de Matthaus Passion? Het Noord Nederlands Orkest en Toonkunst Koor Bekker voeren het meesterwerk van Bach op.
Wanneer en waar? Vrijdag 18 april 2014 in Cultureel Centrum De Oosterpoort.

Johannes Passion in de Lutherse Kerk

Vrijdagavond wordt ook de Johannes Passion uitgevoerd. Minder bekend, maar net zo mooi. Zo krijgt Pasen echt betekenis. Luister naar deze a capella uitvoering in de Lutherse Kerk, door de Lutherse Cantorij onder leiding van cantor Tymen Jan Bronda. Gratis toegang.
Wanneer en waar? Vrijdag 18 april 2014 in de Lutherse Kerk.

Bloemenmarkt

Vrijdag overdag wordt de binnenstad volledig in de bloemen en planten gezet, tijdens de Bloemenmarkt. Marktkooplui bieden hier hun bloeiende waren aan. Een heerlijk begin van de lente, en van het Paasweekend!
Wanneer en waar? Vrijdag 18 april 2014, Oude Ebbingestraat, op de Grote markt, het Waagplein, de Vismarkt, het A-Kerkhof.

Oldtimerbeurs

Van zaterdag 19 tot en met maandag 21 april wordt de Oldtimerbeurs gehouden, traditioneel tijdens het Paasweekend. Een leuk uitje voor het hele gezin, samen de mooiste auto's van vroeger bewonderen. Er zijn demonstraties, een onderdelen- en miniaturenmarkt, stands en er worden ook oldtimers verkocht.
Wanneer en waar? Zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 april 2014 in het Martini Plaza.
Veel te doen, hè! Maak het jezelf gemakkelijk en blijf lekker slapen in Groningen. Er zijn genoeg hotels te vinden!

Concert van Kyteman

Geniet Eerste Paasdag van The Kyteman Orchestra: The Jam Sessions in De Oosterpoort. Kyteman tourt door Nederland met zijn Jam Sessions. Dat houdt in dat geen één concert hetzelfde is. Elk optreden is een spannend samenspel tussen muzikanten gebaseerd op improvisatie en communicatie. Met als spil de gebarentaal van Colin Benders, aka Kyteman.
Waar en wanneer? Zondag 20 april 2014 in De Oosterpoort.

Saturday Night Fever

Nog meer muziek op Eerste Paasdag. Saturday Night Fever - Paas Edition. Neem een paasei mee als entreeprijs en je kunt helemaal losgaan in Huize Maas. Disco op Eerste Paasdag! Laat zien hoe jij danst op hits uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. En er zijn ook paaseieren verstopt, waar leuke prijzen aan verbonden zitten.
Waar en wanneer? Zondag 20 april 2014 in Huize Maas.

Ei Ei Westerkwartier

Een leuk en actief uitje voor het hele gezin: Ei Ei Westerkwartier is de start van het toeristische seizoen. Maak een een boottochtje met Beurtvaart Westerkwartier, neem een kijkje in het oude gemeentehuis van Grijpskerk of praat bij in de brasserie. Kinderen kunnen eieren zoeken, lammetje aaien of struisvogels ontdekken.
Waar en wanneer? Maandag 21 april 2014, op diverse locaties in het Groninger Westerkwartier.

Fietstocht langs Amsterdamse School-architectuur

Geniet Tweede Paasdag van een fietstocht langs hoogtepunten uit de Amsterdamse School-architectuur. In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw werden veel Groninger architecten beïnvloed door de expressionistische architectuur van de Amsterdamse School. Samen op de fiets om onder meer de wijken Korrewegbuurt, de Oosterpark en de Oranjebuurt eens goed te bekijken.
Waar en wanneer? Maandag 21 april 2014, start bij Hoofdstation Groningen bij de fietsenstalling. Meer informatie en opgave.

Tuin en Lifestyle Fair

Inspiratie opdoen voor het nieuwe seizoen, voor binnen en buiten! Dat kan Tweede Paasdag in Slochteren, tijdens de Tuin en Lifestyle Fair op de Borg de Fraeylemaborg in Slochteren. Een gezellige lente-activiteit voor het hele gezin: inspiratie opdoen voor het nieuwe seizoen, bij tientallen kraampjes binnen en buiten. Overal groen en bloemen, afgewisseld met prachtige woonaccessoires en lifestyleproducten. Er zijn demonstraties bloemschikken. En ondertussen genieten van de prachtige omgeving!
Waar en wanneer? Maandag 21 april 2014, Borg de Fraeylemaborg.

Paaswandeling in Oosternieland

Ga met een gids mee, op pad in Oosternieland. Daar wordt maandagmiddag een Paaswandeling gehouden. De gidsen kennen het gebied op hun duimpje en laten de mooiste plekken zien. Afsluitend is er een concert, door twee ensembles van de Stedelijke Muziekschool Groningen onder leiding van Jankees Braaksma.
Waar en wanneer? Maandag 21 april 2014, vertrek bij de kerk in Oosternieland, Oosternielandsterweg 12.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2014-04-15 14:17:52 · Gepubliceerd: 2014-04-10 11:34:31 - 2359