1

Proef van de nautische lifestyle

Hoverboarden en proefvaren op HISWA te water in Amsterdam

Hiswa 2014 te water   Nieuws door

archief oud artikel 2 september 2014 Trends Amsterdam, Noord-Holland Gaastra-jacks aan, zonnebrillen mee en op naar de nautische ervaring van HISWA te water. Aan de steigers van de Amsterdamse NSDM-werf pronken de nieuwste schepen, van kleine zeilboten tot een Engels superjacht. Kom lekker shoppen of maak in stijl kennis met de watersport.

De mooiste schepen liggen aangemeerd bij de NSDM-werf in Amsterdam. Zij vormen de hoofdmoot van de jaarlijkse bootshow HISWA te water. In totaal liggen er van 2 tot en met 7 september maar liefst 300 nieuwe schepen klaar voor bewonderende ogen. De allergrootste is de 25 meter lange Princess 82 MY uit Engeland, de allerkleinste meet 3.30 meter lengte. Bijzonder zijn de zeven boten in het paviljoen 'Boten met een verhaal'. Maak hier kennis met de Ludana, gebouwd in 1893, of lees het verhaal van Ben en Annemiek Rutte die in hun Victoire 'Blauwe Pinguïn' de wereld rond zeilden.

Activiteiten: hoverboarden en proefvaren

Maar er is meer te doen dan je te vergapen aan de mooie schepen! Voor bezoekers van de HISWA te water is het programma gevuld met allerlei gratis activiteiten. Stap aan boord van een sloep of een open zeilboot voor een proefvaart of doe mee aan de manoeuvreer-clinics. Kinderen krijgen gratis zeilles of leren suppen. En wie echt iets nieuws wil proberen gaat hoverboarden! Voor € 25,- schiet een sterke waterstraal je 20 minuten lang de lucht in, waar je de mooiste stunts kunt maken. Toekijken mag ook, de professionals geven iedere dag een demonstratie.

Bezoekersinformatie

Tip: ga met de trein! Met het pontje over het IJ ben je gratis in twaalf minuten bij de HISWA. En bestel je tickets online, want ook dat scheelt in de portemonnee.

Geniet nog wat langer van de HISWA te water en boek een hotel in Amsterdam!

Laatst gewijzigd: 2014-10-06 10:34:11 · Gepubliceerd: 2014-09-01 13:40:40 - 580