1

Apeldoorn: de favorieten van Jacqueline

Bekijk Apeldoorn als een local

Dagje uit in Apeldoorn Redactioneel door

archief oud artikel 13 september 2014 Toerisme Apeldoorn, Gelderland Kom eens winkelen in de langste winkelstraat van Nederland! Apeldoorn heeft dan wel geen historische kern, maar er is wel veel te ontdekken. Gezellige boetiekjes, muziek in het park en natuurlijk koninklijke inwoners! Jacqueline vertelt wat haar favorieten zijn.

Wie?

  • Naam: Jacqueline
  • Leeftijd: 28 jaar
  • Stad: Apeldoorn

Wat moet je echt eens doen in Apeldoorn?

"Ik woon in een koninklijke stad, dus als je hier op bezoek bent moet je natuurlijk naar Paleis Het Loo, net buiten het centrum. Het Paleis is van binnen te bekijken, maar ook de tuinen en de Koninklijke stallen vind ik prachtig. Er zijn tentoonstellingen te zien. Kijk dus eerst even op de site voordat je naar Apeldoorn komt! Leuk weetje: Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven wonen in Huis Het Loo, gelegen naast het paleis."

Wat is jouw favoriete plek?

"Apeldoorn staat bekend om haar mooie groene parken. Het Oranjepark vind ik het mooiste park, het ligt ook vlak bij het centrum. In de zomer is het heerlijk om hier te zitten bij de grote vijver met haar sproeier. Met mooi weer ligt het park helemaal vol. En op zomerse zondagmiddagen is het helemaal leuk; er zijn dan concerten en optredens in de muziektent. Die zijn gratis toegankelijk!"

Waar vind je de leukste winkeltjes?

"Vanuit het Oranjepark loop je zo het gezellige centrum van Apeldoorn in. Wist je dat de Hoofdstraat de langste winkelstraat van Nederland is?! Ideaal om gezellig een dagje te shoppen! En in de zijstraatjes zitten leuke exclusieve boetiekjes. Als je in de Kapelstraat loopt, moet je echt even naar Lunchroom Central Park. Ik kom daar graag! Als je dit nostalgische pandje binnenkomt, lijkt het meer op een winkel met leuke meubels. Niets is minder waar. Alles wat je ziet, is namelijk te koop. Dus ben je gezellig aan het lunchen en vind je dat schilderij of de stoel waar je op zit wel erg leuk, dan koop je die toch gewoon? Loop je iets door, dan vind je aan je rechterhand Villa Wammus. Een gezellige winkel met héél veel spelletjes en houten speelgoed. Ben je echt op zoek naar merkkleding, dan is de Korenstraat een leuke straatje. Hier vind je de duurdere winkels met merken als Hilfiger, Armani, Levi's en Replay."

Wat is een leuk restaurant?

"Als je na het winkelen wilt bijkomen, kun je op veel plekken terecht! Ik vind het Raadhuisplein een gezellige plek om te relaxen. Zomers vind je er veel terrassen en 's winters is er een ijsbaan. Bij Restaurant De Notaris hebben ze heerlijke loungebanken en lekkere verse jus d'orange. Je kunt er borrelen, lunchen of dineren. Vanaf het terras kijk je op het prachtige Oude Raadhuis en als je geluk hebt, luiden de klokken en maak je vanuit je luie stoel een bruiloft mee."

Wat te doen als je kinderen bij je hebt?

"Als ik mijn neefjes en nichtjes te logeren heb, vinden ze het erg leuk om naar Kids Playground te gaan. Kids Playground is een groot overdekt speelparadijs, ideaal dus als het wat slechter weer is! Tunnels, glijbanen, trampolines, springkussens… genoeg te doen! Er is ook een speciale ruimte voor de kleinere kids. Terwijl ik lekker zit te lezen of te internetten (gratis wifi!) in het restaurant, vermaken de kinderen zich wel de hele middag! De Apenheul is trouwens ook leuk, voor kinderen en voor volwassenen. Er zijn wel 35 soorten apen te zien!"

Ontdek meer favorieten van locals door het hele land. De redactie van DagjeWeg.NL is daarbij benieuwd naar jouw favorieten! Ook je favoriete spots delen? Mail naar redactie@dagjeweg.nl en wie weet sta jij binnenkort ook op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2022-01-19 16:25:53 · Gepubliceerd: 13 september 2014 - 8680