Genieten op de Veluwe

Vier kerst met Jan Vayne of Laurens van Rooyen in de Edesche Concertzaal

Beleef de betoverende Veluwe in de Edesche Concertzaal Redactioneel door

archief oud artikel 5 december 2014 Cultuur Ede, Gelderland De grote massa trekt in december naar de grote kerstmarkten om zich te vergapen aan alle schitterende kerstdecoratie. Ga de andere kant op en plan een heerlijk weekend op de Veluwe. Met kerstconcert, een diner, een dagje uit en een heerlijke overnachting. Het recept voor een weldadige ontspanning, samen met je partner, vriendin of familie. Op een presenteerblaadje!

1. Kies een leuk uitje

Op de Veluwe hoef je alleen maar naar buiten te stappen en er is genoeg te zien. Bezoek Nationaal Park De Hoge Veluwe, stap op een witte fiets en geniet van de natuur. En natuurlijk ga je dan naar het Kröller-Müller Museum voor een grootste verzameling van Vincent van Gogh ter wereld en de grootste beeldentuin van Europa.

Wie liever binnen blijft gaat voor een koninklijk dagje uit. Bezoek Paleis Het Loo en loop door de vertrekken van de Oranjes. Ze zijn teruggebracht naar de oorspronkelijke stijl van de 17e eeuw en laten zien hoe de Oranjes er gedurende 300 jaar leefden. Waar aten en sliepen ze? Het is allemaal te zien in het schitterende interieur. Sluit de dag af met een high tea bij Royal Tea op, hoe kan het ook anders, de Koninginnenlaan in Apeldoorn.

2. Kies een concert

  • Het Kerstverhaal in liederen. Sopraan Florien Hilgenkamp en pianiste Celia García-García geven kleur aan het bekendste Kerstverhaal ter wereld: het verhaal van de reis van Jozef en Maria naar Bethlehem en de geboorte van Jezus. Een theatraal concert waarin liederen van onder meer Mahler, Fauré, Debussy en Messiaen op fantasievolle wijze de ervaringen van deze reizigers illustreren.
  • Glamourous Christmas, the American way. Sinds Laurens van Rooyen op zijn zevende een piano kreeg, is muziek een onmisbaar onderdeel van zijn leven. Deze winnaar van de Gouden Harp verrast nog steeds zijn publiek met zijn virtuoze pianospel en eigen (film)composities. Een bijzondere kerstspecial met zijn vaste zangeres Kiona ten Have: Christmas, The American Way. I'm dreaming of a white christmas - Bing Crosby.
  • Jan Vayne Kerstconcert . Jan Vayne maakt voor de derde keer zijn opwachting in de Edesche Concertzaal, en wel met Kerst. Een heerlijk uitje voor in de kerstvakantie, met de hele familie. Beluister het wondermooie spel van Jan, vraag een nummer aan naar keuze op de bijzondere concertvleugel of het schitterende orgel en geniet van een ontspannen, intieme avond uit vlak voor Kerst.

3. Ga lekker uit eten

Begin de avond met een smakelijk diner bij één van deze restaurants in Ede.

4. Blijf slapen op de Veluwe!

De muziek klinkt nog na en op de maat van het concert zak je zachtjes weg in een ontspannen diepe slaap. Waar blijf je slapen? Kies uit één van deze overnachtingen:

Of ga iets verder en boek een hotel in Arnhem. Een hele gezellige winkelstad!

Laatst gewijzigd: 2014-12-11 10:36:49 · Gepubliceerd: 2014-11-17 17:28:55 - 487

Activiteiten Edesche Concertzaal

Binnen enkele weken te bezoeken

Pianokwartet Corneille - Brahms' Eerste Pianokwartet - Kamermuziek


Reis met Pianokwartet Corneille mee naar het Wenen van Mozart, Brahms en Mahler. In deze stad werd het pianokwartet zo'n beetje uitgevonden. Mozart was op het toppunt van zijn roem toen hij zijn...

Josef Spacek (viool) & Dmytro Choni (piano) - Beethoven, Schumann, Prokofjev


De getalenteerde Tsjechische violist Josef Spacek, bekend van zijn optredens bij grote Nederlandse symfonieorkesten zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, vormt voor het eerst een duo met onze...

Boris Giltburg - Chopin, Tsjaikovski, Medtner - Wereldpianisten


"Sensitief en virtuoos", meer woorden heeft de Volkskrant niet nodig om het fabuleuze spel van Boris Giltburg samen te vatten. Aan de Bösendorfer Imperial voert hij je mee door Chopins sfeervolle...

Later dit jaar

Julian Steckel (cello) en Dmytro Choni (piano) - Beethoven, Franck, Debussy - Artist in residence

 
Duik in de fascinerende wereld van de cello met cellist Julian Steckel! Wat maakt dit instrument zo geliefd bij velen? Is het de warme, sonore klank of is het de manier waarop getalenteerde...