Leuke uitjes voor op Koningsdag 2018

Dagje uit op Koningsdag 2018 | Nieuws door

Wat is er allemaal open op Koningsdag?

16 april 2018 Toerisme Landelijk Nederland kleurt op 27 april oranje en viert de hele dag Koningsdag. Heb geen zin in al die mensenmassa's en grote feesten, maar ben je wel de hele dag vrij? Kies dan voor een leuk dagje uit op Koningsdag. Profiteer van de relatieve rust, er zijn genoeg parken en musea open voor een gezellig uitje!

Foto 1. Beleef een koninklijk dagje uit in de tropen! Foto: Orchideeën Hoeve.

Leuke uitstapjes op Koningsdag

ENKHUIZEN - Ontvlucht de mensenmassa in het Zuiderzeemuseum. Hier hangt nog wel de gezellige oud-Hollandse sfeer vol tradities, maar de hysterische Oranjegekte ontbreekt. Geniet van de oude ambachten en de tentoonstellingen en doe mee aan alle leuke activiteiten in het binnen- én buitenmuseum.

AMSTERDAM - Handig: het Rijksmuseum is elke dag open! Natuurlijk trekken er dagelijks hordes toeristen naar het bekendste museum van Nederland, maar op Koningsdag kun je van de redelijke rust profiteren. En de tentoonstelling High Society geeft het museum een extra koninklijk tintje. Hou er wel rekening mee dat het Museumplein één grote dansvloer is - daar moet je misschien eerst doorheen.

BIDDINGHUIZEN - In plaats van koekhappen of zaklopen kun je ook de spannende attractues van Walibi Holland uitproberen! Het attractiepark is op Koningsdag gewoon de hele dag geopend. Probeer de spannende achtbaan Lost Gravity of trotseer klassiekers als de Robin Hood en Goliath. Voor kinderen zijn er ook genoeg attracties, zoals een treintje, het reuzenrad en de Splash Battle.

ARNHEM - Het Nederlands Openluchtmuseum is uiteraard ook op deze Hollandse feestdag geopend. Ontdek het leven van vroeger, toen Koning Willem-Alexander nog niet eens geboren was. Smul met de hele familie van poffertjes, ontmoet ouderwetse figuren van vroeger én profiteer van de 25% korting met DagjeWeg.NL Tickets!

Koningsdag toch meevieren? Bekijk een overzicht van steden en feesten!

IRRLAND - Als je net even over de grens kijkt, zijn daar natuurlijk ook veel leuke uitjes te vinden die op Koningsdag gewoon open zijn. Bijvoorbeeld het leuke Attractiepark Irrland. Met een groot binnen- én buitengedeelte kun je daar altijd terecht - wat de weerberichten ook voorspellen. Er zijn heel veel dieren om te aaien en te voeren en de kinderen vermaken zich in het klimpark en de vele speelschuren.

KALKAR - We blijven nog even in Duitsland, want Attractiepark Phantasialand is op Koningsdag ook gewoon geopend. Dat wordt een dagje uit vol adrenaline, want dit park staat bol van de gave attracties in maar liefst zes themagebieden! Gelukkig is het meivakantie en kun je meteen een nachtje blijven slapen, want het park is zo groot dat je wel twee dagen zoet bent.

APELDOORN - Ook in Nederland zijn er genoeg pretparken open, zoals Julianatoren. Geen geslenter over de bomvolle vrijmarkt waar mensen je allemaal rommel proberen aan te smeren, maar een dagje heerlijke pret in meer dan zestig attracties! Voor de feestelijke touch is er om 11:30 uur een Prinsen & Prinsessenbal op het Torenpodium.

LUTTELGEEST - Geen oranje, maar genoeg andere tropische kleuren in de Orchideeën Hoeve. Ontdek een warme en exotische wereld vol mooie bloemen, vogels en vlinders. Hier maak je een reis door verschillende werelddelen. Misschien mag je wel een slang of een vogelspin vasthouden!

Foto 2. Geen suffe vrijmarkt, maar spannende attracties op Koningsdag! Foto: Walibi Holland.
Foto 3. Even terug naar de rust van vroeger en ouderwetse spelletjes spelen. Foto: Nederlands Openluchtmuseum.
Foto 4. Een echte koninklijke tentoonstelling: High Society in Rijksmuseum. Foto: Rijksmuseum © David van Dam

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-04-10 17:23:46 · Gepubliceerd: 2015-04-27 09:03:43 - 8362