Terug in de tijd tijdens de Bataviawerf Opstapdagen

Bataviawerf Opstapdagen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

10 juli 2015 Geschiedenis Lelystad, Noord-Holland De wind door je haren, het geluid van wapperende zeilen en de geur van zout zeewater, nemen je mee naar vroegere tijden. Bezoek de Bataviawerf en ervaar het gevoel zelf tijdens de Opstapdagen van woensdag 8 juli tot zondag 30 augustus.

Foto 1. Bezoek de Bataviawerf Opstapdagen! Foto: Zeilschip Bounty

Krakend hout van een authentiek VOC-schip

Altijd al willen ervaren hoe het voelt om te varen op een zeilschip? Dat kan van woensdag 8 juli tot zondag 30 augustus tijdens de Bataviawerf Opstapdagen in Lelystad. Voel het krakende hout van een groot VOC-schip onder je voeten, terwijl je door middel van avontuurlijke verhalen meegevoerd wordt naar de wereld van de houten scheepsbouw in de Gouden Eeuw. Na een leerzaam bezoekje aan de Batavia, krijg je de unieke kans om mee te varen op zeilschip Bounty.

Varen zonder motor

Tijdens de Bataviawerf Opstapdagen kun je elke week van woensdag tot en met zondag een bezoekje aan de Bataviawerf combineren met een heerlijke zeiltocht over het Markermeer. Aan de Bataviawerf ligt de authentieke reconstructie van VOC-schip de Batavia uit 1628. Tijdens een bezoek aan dit schip leer je alles over de scheepsbouw in de Gouden Eeuw, zeeheld Michiel de Ruyter en kun je een kijkje nemen in de ambachtelijke werkplaatsen. Daarna ervaar je op het bijzondere dwarsgetuigde zeilschip Bounty in levenden lijven hoe het voelt om op een zeilschip te varen. "De twee uur durende zeiltocht over het Markermeer zorgt ervoor dat het evenement een unieke ervaring wordt. De schipper vertelt een leuk verhaal en je mag zelf ook iets doen. Het is extra bijzonder dat je zonder motor toch flinke vaart maakt. Je hoort de wind echt fluiten", vertelt een vrijwilliger van de Bataviawerf.

De wind door je haren

Aan boord van twee-mast zeilschip de Bounty word je gastvrij ontvangen met een welkomstdrankje, waarna de trossen losgegooid worden. Na informatie over de authentieke zeilmethode, het schip vaart nog met traditionele zeilen, mag je zelf ook actief meehelpen met het plaatsen van de zeilen. Kapiteins in spé krijgen zelfs de mogelijkheid om het schip te besturen. Wil je toch liever toekijken? Geniet dan van de sfeer op het zeilschip, het klotsende water en de heerlijke combinatie van zon, wind en water!

Meer inspiratie? DagjeWeg.NL heeft genoeg ideeën voor een leuk uitje in de zomervakantie!
Foto 2. Schip ahoy! Foto: Zeilschip Bounty

Laatst gewijzigd: 2015-07-13 08:53:52 · Gepubliceerd: 2015-07-10 12:01:13 - 546