Zomervakantie in Zuid-Nederland? Dit zijn leuke uitstapjes!

Zomervakantie 2016: ga eropuit! |  
Nieuws door

Zomervakantie 2016: wat is er te doen in het zuiden van Nederland?

24 juli 2016 Toerisme Landelijk Heel Nederland viert zomervakantie! Reis voor een dagje (of twee) af naar het zonnige zuiden van ons land. Wat is er te beleven tijdens de zomervakantie in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland? DagjeWeg.NL geeft je een overzichtje - wel zo makkelijk.

Zomervakantie in Limburg

HEERLEN - Lekker spelen met water doe je tijdens de Zomerpret Watersafari van Natuurmonumenten op 26 juli. Pak je schepnet en zoekkaart en speur naar de waterjuffers, schaatsenrijders en schrijvertjes! Een leuke excursie in de natuur voor kinderen.

VALKENBURG - Ontdek Zuid-Limburg onder de grond tijdens een spannende Avondrondleiding door de Fluweelengrot. Hier loopt een gangenstelsel waar vroeger mergel werd gewonnen en in de oorlog hielden mensen zich hier schuil. Een plek vol verhalen! Onderweg zijn sculpturen en wandschilderingen te zien. De wandelingen worden in de zomer tot en met 20 augustus gegeven.

ROERMOND - Lekker snuffelen en 'sjómmelen' (op koopjes jagen) doe je op de Sjómmelmert in Roermond op 27 en 28 juli. Dit is een braderie, hobbymarkt én kunstmarkt. Het mooie Roermond verandert in een rommelmarkt van kilometers lang! De markt duurt maar liefst tot 21:00 uur en daarna neemt het nachtleven de markt over, met terrasjes, livemuziek, kermis en straattheater.

Dagje weg met korting? Kijk voor alle aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets!

Zomervakantie in Noord-Brabant

EINDHOVEN - Het werk in de Philipsfabriek spreekt tot de verbeelding. Van de lange geschiedenis vol techniek en lampen is de familievoorstelling De Lamp gemaakt. Deze voorstelling speelt van van 30 juli tot en met 5 augustus en van 20 tot en met 26 augustus in het Philips Museum. Kom kijken en luister naar de verhalen van het lampenmaakstertje, Gerard en Anton Philips, die in 1891 bij Philips & Co werkten.

ZEELAND - Heb je je ooit verdiept in hooibergen? Grijp je kans op de Hooibergendag op 24 juli. Elke hooiberg heeft zijn eigen functie: een bed en breakfast, een winkeltje, dierenverblijf of atelier! Volg de mooie route door het Brabantse land, per fiets of auto en ontdek verrassende plekjes!

TILBURG - Durf jij in alle attracties? Dat wordt duidelijk tijdens de Tilburgse Kermis vanaf 22 tot en met 31 juli. Tien dagen feest in Tilburg, met de grootste kermis van de Benelux. Er zijn zo'n 230 attracties, variërend van ultieme adrenalinestoten voor durfals tot draaimolens voor kinderen. De kermis is drie kilometer lang en trekt jaarlijks anderhalf miljoen bezoekers.

Zomervakantie in Zeeland

NOORDZEEKUST - Help mee opruimen en zorg ervoor dat de Noordzeekust glanst en glimt! Dat kan tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour, die gehouden wordt van 1 tot en met 14 augustus. Een leuk én verantwoord uitje waarbij het hele gezin de handen uit de mouwen kan steken. Van Cadzand tot Schiermonnikoog wordt het milieu en het strand een handje geholpen. Vorig jaar werd er 20.000 kilo afval gevonden!

ZIERIKZEE - Tijdens de Havendagen Zierikzee staat de haven centraal, met alles wat ze de mens oplevert! Dit evenement barst van de folklore, verse vis en ander lekkers en vaartochten. De zeegod Neptunus presenteert de eerste mosselen aan de Mosselprinses en daarna is het tijd voor feest, muziek en vuurwerk. Op 25, 26 en 27 augustus.

GOES - Bij het Onmium is het eerste pop up-pretpark verrezen. De hele zomervakantie kun je hier spelen, sporten chillen op de beach bij het Super Zomer Festival. Tot en met 4 september kun je voor enorm veel speelplezier terecht op deze 10.000 vierkante meter, inclusief subtropisch zwembad, Phobialand en Tropenland.

Foto 1. Neem je vangnet mee voor een spetterende watersafari. Foto: Natuurmonumenten
Foto 2. Muurschilderingen onder de grond. Foto: Fluweelengrot
Foto 3. Koopjes jagen op de gezellige Sjómmelmert. Foto: Fotografie Kuit - Roermond
Foto 4. Ontdek wat er allemaal kan met een hooiberg! Foto: Hooibergendag

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 14:44:35 · Gepubliceerd: 2015-07-17 14:19:46 - 2515