Museumpark Orientalis: een reis door culturen

Bezoek Museumpark Orientalis |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Museumpark in noodweer? Oriëntalis blijft zoeken naar oplossingen!

28 juli 2015 Cultuur Nijmegen, Gelderland Museumpark Orientalis, hét museum over de drie wereldgodsdiensten, verkeert in noodweer. DagjeWeg.NL vraagt zich af hoe de vork in de steel zit en besluit een belletje te plegen. Hoe staan de zaken ervoor in het park?

Foto 1. Romeinen houden de wacht onder de poort tijdens het Laat-Romeins Festival. Foto: Museumpark Orientalis.

Het gaat goed!

'We blijven zoeken naar oplossingen'

'Eigenlijk gaat het heel goed met Museumpark Orientalis', vertelt directrice Erna van de Ven. 'Het afgelopen jaar trok het park 60.000 bezoekers en dat is 20.000 meer dan het jaar ervoor'. Wat betreft bezoekersaantallen is er in het museum dus niks aan de hand. Wat lastig is, is dat het museumpark beschikt over 31 hectare grond en rijksmonumenten die onderhouden moeten worden. Op dit moment krijgt het museumpark een beetje subsidie van de gemeente Groesbeek, maar dit is niet genoeg om de broodnodige werkzaamheden te verrichten. Daarom onderhandelt het museum met de overheid en verschillende bedrijven over meer subsidie.

Stap binnen in het Romeinenkamp

Op de vraag hoe het probleem opgelost wordt wanneer er geen subsidies komen, reageert Erna van de Ven vastberaden: 'We blijven zoeken naar oplossingen! Museumpark Orientalis is gewoon open voor bezoek en dat blijft voorlopig zo. Op dit moment hebben de Romeinen hun kamp opgeslagen in het park en zijn hier allerlei leuke activiteiten te beleven voor kinderen.'

Wandel de vredesroute

Het gewone programma in het museum gaat onverminderd door. Mensen kunnen een wandeling maken door het park en kennis maken met drie wereldgodsdiensten: het christendom, jodendom en de islam. Nieuw is de Vredesroute, tijdens deze route wandel je langs verschillende Nobelprijswinnaars met hun citaten. Voor kinderen is er in het museum altijd van alles te beleven. 'Ze kunnen leemhutjes maken en Arabisch leren schrijven', vertelt Erna van de Ven.

Zomerse activiteiten in het Museumpark

Deze zomer staat Museumpark Orientalis bomvol leuke activiteiten. Zo bekijk je in het Laat-Romeins Festival van dinsdag 28 juli tot en met zondag 2 augustus hoe het Romeinse leger eruit zag. Het leger traint voor het grootgevecht en geeft demonstraties speerwerpen, plumbata werpen en boogschieten. De dag van de ambachten op zondag 16 augustus laat je alles zien over het vakmanschap van ambachtslieden. Brons gieten, manden slaan, spinnen en nog veel meer! Kinderen mogen hier natuurlijk helpen. Stap binnen tijdens de Turkmeense Volksdag op zondag 23 augustus of woon één van de concerten bij in Museumpark Orientalis.

Geen zin om in de rij te staan bij Orientalis? Boek nu je kaartjes met € 1,00 korting!
Foto 2. Breng een bezoekje aan het Bedoeïenenkamp in de woestijn. Foto: Museumpark Orientalis.
Foto 3. Laat een henna tattoo schilderen op je hand. Foto: Museumpark Orientalis.
Foto 4. Doe mee met leuke spelletjes. Foto: Museumpark Orientalis.
Bekijk alle dieren in het park! Foto: Museumpark Orientalis.

Laatst gewijzigd: 2015-07-28 17:37:27 · Gepubliceerd: 2015-07-28 14:49:23 - 556