Online genieten van wereldberoemde natuurparken

Verken natuurgebieden over de hele wereld online met Google

Dagje de natuur in Nieuws door
Foto 1. Bewonder Mount Rushmore in de Verenigde Staten, vanuit huis. Foto: Screenshot Google Arts & Culture.

2 april 2020 bijgewerkt: 14 januari 2021 Natuur Landelijk Een dagje uit kun je ook gewoon in je pyjama beleven. Via Google Street View zijn sinds 2016 tientallen Nederlandse natuurgebieden in kaart gebracht. Lekker een wandeling maken, bomen bekijken, een route uitstippelen: het kan allemaal vanuit je luie stoel! Sterker nog; maak er een wereldreis van. Via Google Arts & Culture bewonder je de mooiste natuurgebieden ter wereld.

Actief bankhangen sinds 2016

Je kunt al jaren tot in detail grote steden en dorpsstraatjes bekijken in Google Street View, maar natuurgebieden staan digitaal gezien pas sinds 2016 op de kaart. De 'actieve bankhanger' maakt steeds sterker een opkomst. Een natuurwandeling maken vanaf de keukentafel of beschermd gebied verkennen vanaf de bank is ons niet vreemd. Misschien maakt het speurtochten en vossenjachten wel een stuk minder spannend, maar een ontwikkeling is het wel. Behalve Nederlandse natuurgebieden zijn er online ook allerlei forten en landgoederen te verkennen.

Beschermd gebied? Online niet

Dankzij deze virtuele natuurbezoekjes kunnen mensen beschermde gebieden over de hele wereld bezoeken. Plekken waar je in real life dus niet eens mag komen. Fun fact: de Nederlandse Street View natuur-primeur ging in 2016 naar Waddeneiland Griend: een onbewoond eiland tussen Terschelling en Harlingen waar veel vogels en zeehonden leven. Griend is een beschermd natuurgebied en niet toegankelijk voor mensen. Op deze manier kunnen natuurliefhebbers er virtueel toch een kijkje nemen.

Mooiste natuurgebieden ter wereld

Via Google Arts & Culture bewonder je de mooiste plaatjes ter wereld. Beroemde Amerikaanse natuurparken, verstopte kunstwerken in de natuur en zelfs de enige echte wereldwonderen. De National Parks van de Verenigde Staten staan wereldwijd bekend als prachtige, diverse natuurgebieden vol wildlife en zijn vaak in menig top-zoveel-lijstje terug te vinden. Bewonder ze zelf, vanuit je eigen huis. Google heeft verschillende parken voor je vastgelegd, inclusief online exposities vol informatie over de bijzonderheden en geschiedenis van alle parken. Waarschuwing vooraf: het zijn er zoveel en de parken zijn zo gigantisch dat je er complete weken mee zou kunnen vullen. Drie van onze favorieten:

Meer online uitstapjes

Foto 2. Dwaal virtueel door Yellowstone National Park. Foto: Screenshot Google Arts & Culture.

Laatst gewijzigd: 2021-01-14 11:27:25 · Gepubliceerd: 2 april 2020 - 1233