Romantische winterdates

Romantische uitstapjes |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De winter wordt een stuk warmer en wel héél romantisch met deze tips!

22 november 2019 Cultuur Landelijk Ben je het beu om met je partner bij elk jubileum weer naar datzelfde tentje te gaan? Of wil je juist nieuwe inspiratie opdoen voor een eerste date? Dit zijn de perfecte romantische uitjes om een winterse romance te beginnen of nieuw leven in te blazen. De leukste tips voor winterse romantiek!

Foto 1. Samen schaatsen met uitzicht op het Rijksmuseum - inmiddels wel zonder 'iamsterdam'. © Fotograaf: amsfrank. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com.

Romantiek aan de kust

SCHEVENINGEN - Uitwaaien, wegduiken voor meeuwen, af en toe ergens een kopje koffie drinken om even op te warmen en hand in hand over de boulevard slenteren. De Pier in Scheveningen is ook in de winter een plek vol romantiek en liefde. Perfect om zwijmelend schouder aan schouder te genieten van een zonsondergang! Als je helemaal indruk wilt maken, maak je een ritje in het Reuzenrad op De Pier. Ook leuk: tot en met januari 2020 schaatsen en ijsbeelden bewonderen bij Cool Event Scheveningen.

Winterse en romantische magie

KAATSHEUVEL - Stap sprookjesland binnen bij de Winter Efteling, van 11 november 2019 tot en met 2 februari 2020. Het Sprookjesbos was nog nooit zo romantisch als in de winter. Met gezellige muziek, knisperende vuurkorven, sfeervolle zangkoortjes en allerlei winterse sprookjesfiguren. Sluit de date af met een romantische lichtshow bij de Aquanura. Je kunt er ook overnachten in het Efteling Hotel. Om de date wat pit te geven, probeer je samen natuurlijk alle achtbanen uit.

Liefde maakt blind

NIJMEGEN - Samen ergens een kopje koffie drinken klinkt leuk. Maar wat als het al een hele opgave voor je is om überhaupt bij het café te komen? Bij muZIEum ervaar je hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Ga op ontdekkingstocht in het donker. Op het muZIEum doe-plein ontdek je dankzij allerlei activiteiten en opdrachtjes meer over blind- en slechtziendheid. Hier kun je ook terecht voor een drankje - zelfs dit kun je als slechtziende ervaren. Tip: bestel tickets voor muZIEum met korting.

Samen op de schaatsbaan

AMSTERDAM - In het donker over het ijs glijden met uitzicht op het Rijksmuseum, omgeven door magische lichtjes en gezellige zithoekjes. Ice*Amsterdam is vanaf 16 november 2019 tot en met 2 februari 2020 de meest romantische en sfeervolle plek van Amsterdam. Schaats hand in hand jullie toekomst tegemoet. Zwijmel...

Romantisch relaxen

BLEISWIJK - Ontsnap aan de kou en de drukte en duik samen Elysium Centre in. Geniet van ontspannende kruidenaroma's, zoutwaterbaden, de sauna en massages. Als je voor een hele dag boekt, krijg je er een lunch of diner bij. Extra fijn om lekker warm binnen te zitten als het buiten zo koud is. Geen zorgen, er zijn ook badkledingsdagen voor als je liever niet het risico loopt je buurman in zijn adamskostuum tegen te komen.

Sfeervolle stedentrip

LANDELIJK - Samen door sfeervol verlichte straten slenteren, mooie gebouwen bewonderen, af en toe ergens naar binnen stappen voor een kopje warme choco. Ga er samen op uit en zwijmel erop los tijdens een stedentrip. Het is nog low-budget ook, want veel mooie panden en oude gebouwen zijn vaak gratis te bezoeken, zoals kerken of bijzondere winkels. Je kunt het ook extra romantisch maken door elkaar een stad te laten zien die je dierbaar is. Leer je elkaar nog beter kennen!

Kusjes op een kasteel

MUIDEN - Je ziet de jonkvrouwen al bijna voor je, dartelend in hun prachtige jurken terwijl statige heren ze van een afstandje voor ze buigen. Zwijmel! Waan je in de Gouden Eeuw terwijl je rondloopt door de zeventiende-eeuwse ingerichte kamers en de siertuinen van Muiderslot. Nu zijn jullie de adellijke lovers op het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland! Tip: boek online kaartjes voor Muiderslot.

Hand in hand wandelen

LANDELIJK - Niet zo van de drukke dates? Maak dan samen een ontspannende boswandeling. Kies een bos in de buurt en ga op verkenningstocht! Ideaal om elkaar al wandelend beter te leren kennen of om herinneringen op te halen. En het is nog gratis en gezond ook. Als er sneeuw ligt is het helemaal perfect. Tip: neem een kleedje en een thermoskan met warme drank mee, romantisch!

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Uitwaaien op De Pier in Scheveningen is juist ook in de winter erg romantisch. © Fotograaf: Maurice Haak, Den Haag Marketing.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-01-04 09:18:37 · Gepubliceerd: 2015-11-04 11:28:50 - 29298