Romantische winterdates

Romantische uitjes | Redactioneel door

De winter wordt een stuk warmer en wel héél romantisch met deze tips!

1 januari 2018 Cultuur Landelijk Ben je het beu om met je partner bij elk jubileum weer naar datzelfde tentje te gaan? Of wil je juist nieuwe inspiratie opdoen voor een eerste date? Dit zijn de perfecte plekken om een winterse romance te beginnen of nieuw leven in te blazen. De vijf leukste tips voor winterse romantiek!

Foto 1. Samen schaatsen met uitzicht op het Rijksmuseum. © Fotograaf: amsfrank. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

SCHEVENINGEN - Uitwaaien, wegduiken voor meeuwen, af en toe ergens een kopje koffie drinken om even op te warmen en hand in hand over de boulevard slenteren. De Pier in Scheveningen is ook in de winter een plek vol romantiek en liefde. Perfect om zwijmelend schouder aan schouder te genieten van een zonsondergang! Als je helemaal indruk wilt maken, maak je een ritje in het Reuzenrad op De Pier.

KAATSHEUVEL - Stap sprookjesland binnen bij de Winter Efteling. Het Sprookjesbos was nog nooit zo romantisch als in de winter. Met gezellige kerstmuziek, knisperende vuurkorven, sfeervolle zangkoortjes en allerlei winterse sprookjesfiguren. Sluit de date af met een romantische lichtshow bij de Aquanura. Je kunt er ook overnachten in het Efteling Hotel. Om de date wat pit te geven, probeer je samen natuurlijk alle achtbanen uit!

LANDELIJK - Niet zo van de drukke dates? Maak dan samen een ontspannende boswandeling. Kies een bos in de buurt en ga op verkenningstocht! Ideaal om elkaar al wandelend beter te leren kennen of om herinneringen op te halen. En het is nog gratis en gezond ook.

AMSTERDAM - In het donker over het ijs glijden met uitzicht op het Rijksmuseum, omgeven door magische lichtjes en gezellige zithoekjes. Ice* Amsterdam is vanaf 18 november 2017 tot en met 4 februari 2018 de meest romantische en sfeervolle plek van Amsterdam. Schaats hand in hand jullie toekomst tegemoet, leer elkaar beter kennen tijdens een lekker hapje eten in de Brasserie, of neus rond op de kerstmarkt.

BLEISWIJK - Ontsnap aan de kou en de drukte en duik samen Elysium Centre in. Geniet van ontspannende kruidenaroma's, zoutwaterbaden, de sauna en massages. Als je voor een hele dag boekt, krijg je er een lunch of diner bij. Extra fijn om lekker warm binnen te zitten als het buiten zo koud is. Geen zorgen, er zijn ook badkledingsdagen voor als je liever niet het risico loopt je buurman in zijn adamskostuum tegen te komen.

Foto 2. Uitwaaien op De Pier in Scheveningen is juist ook in de winter erg romantisch. © Fotograaf: Maurice Haak, Den Haag Marketing.
Laatst gewijzigd: 2018-01-09 10:22:25 · Gepubliceerd: 2015-11-04 11:28:50 - 17713