Tips voor een winters dagje weg! Deel 2

Wintersferen |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Dagje uit? Wij geven je tips voor extra sfeervolle en leuke winterdagen!

16 november 2015 Toerisme Landelijk Sinterklaas is weer in Nederland! 't Heerlijk avondje komt steeds dichterbij. Dankzij hem en zijn pieten is er door het hele land een hoop leuks te beleven. Wij geven je deze week weer vijf tips voor een winters uitje.

Cadeautjes shoppen en lekker eten

NOORDWIJKERHOUT - De perfecte manier om alvast in de feeststemming te komen: de Leeuwenhorst Winterfair! Zaterdag 21 en zondag 22 november kun je de hele dag indoor shoppen bij meer dan honderd kraampjes in NH Hotel Leeuwenhorst. Met warme truien, ambachtelijk eten en mooie spullen om jou en je huis in winterse sferen te brengen. Bezoek demonstraties bloemschikken door een wereldberoemde professional: Floral Designer Geertje Stienstra. Er zijn knutselactiviteiten voor kinderen en op zondagmiddag is er een speciale sinterklaasvoorstelling van de clowns Flosje en Blosje. Er is ook gezellige muziek op het event. Geniet zaterdag van een jazztrio en op zondag van de Amerikaanse singer-songwriter en saxofonist Ted Pickman. Twee dagen lang puur genieten op deze sfeervolle winterfair!

Bekijk onze speciale pagina Wintersferen voor alle winterse uitjes.
Foto 1. Op de Leeuwenhorst Winterfair kom je pas echt in wintersferen. Foto: Leeuwenhorst Winterfair.

Bij Sinterklaas op visite

DUSSEN - Terwijl de Sint in Nederland is, moet hij natuurlijk ergens logeren. Dat doet hij zaterdag 21 november in Kasteel Dussen. Het kasteel is prachtig om te zien en dateert uit 1600. Ga op bezoek en zing, dans en bak pepernoten met de pieten. Ontmoet Sinterklaas en maak een mooie tekening voor hem. Vergeet niet stiekem een kijkje in de pakjeskamer te nemen...

Zie ginds komt de Pietenboot

AMSTERDAM - Sinterklaas leent de MS De Jordaan tot en met 5 december. Kom ook aan boord van de Pietenboot en zing mee met de Zingende Pieten Luc en Eddie. Zij zingen allerlei sinterklaasliedjes op het bovendek. Wil je ook meevaren op deze gezellige Pietenboot? Dan moet je van tevoren eventjes reserveren.

De schatkamer van Sinterklaas

HOORN - Wist je dat de schatten en juwelen van Sinterklaas in het Westfries Museum liggen? De Sint heeft een piraat op het IJsselmeer gezien, die hem vast en zeker wil bestelen! In Hoorn staan dag en nacht pieten voor de deur om de boel te bewaken. Lukt het jou om toch stiekem een kijkje in de schatkamer te nemen? Vanaf 15 november tot en met 5 december kun je Sinterklaas elk weekend bezoeken.

In de leer bij Survival Piet

ALMERE - Over daken klauteren met allerlei cadeautjes in je armen en ze vooral niet laten vallen: dat is best moeilijk! Gelukkig leert Survival Piet je de fijne kneepjes van het pietenvak. Vanaf 14 november tot en met 5 december kunnen kinderen van 5 tot en met 14 jaar bij SEC Survivals in Almere hun pietendiploma halen!

Bekijk ook onze vijf tips van vorige week om in wintersferen te komen!
Foto 2. Samen gezellig shoppen. Foto: Leeuwenhorst Winterfair.
Foto 3. Bekijk de mooiste cadeautjes en hebbedingetjes. Foto: Leeuwenhorst Winterfair.
Foto 4. Sinterklaas en zijn entourage wachten op je! Foto: Stichting Vrienden Kasteel Dussen.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-11-23 11:33:03 · Gepubliceerd: 2015-11-10 13:54:41 - 933