1

Laat je betoveren door Magisch Maastricht

Lichtjes, warme dranken en kerstmarkten. Vier de kerst in Maastricht!

Magisch Maastricht 2015 Nieuws door
Foto 1. Het Vrijthof is het magische middelpunt van Maastricht. Foto: VVV / Maastricht Marketing.

archief oud artikel 29 november 2015 Toerisme Maastricht, Limburg Wordt je hart al week bij de gedachte aan de feestdagen of verander je vlak voor kerst in de allergrootste Scrooge die er bestaat? Het maakt niets uit, want Magisch Maastricht laat niemand koud! Vanaf 28 november tot en met 3 januari is Maastricht de hoofdstad van Kerstmis, met een schaatsbaan en kerstmarkt op het Vrijthof en duizenden lichtjes door de hele stad.

Wintersprookje in de stad

Kerstsfeer met een vleugje magie en romantiek: dat is Magisch Maastricht. Hoe koud het buiten ook is, je krijgt een warm gevoel vanbinnen als je door de stad langs de kraampjes loopt, de warme chocolademelk en wafels ruikt en kinderen vrolijk ziet schaatsen op de ijsbaan. Tel daar duizenden lichtjes, kerstmuziek en gezellige versieringen bij op en je hebt de perfecte setting voor een kerstsprookje. De hele stad is een grote winterbeleving, maar het Vrijthof vormt het hart van de feestdagen met een kerstmarkt, schaatsbaan, kermisattracties en gratis optredens.

Gezellig een dagje uit? Bekijk de leukste winterse dagjes weg.

Feestelijk shoppen

Kom op een verwarmd terrasje even bij van de gezellige drukte en alle winterse indrukken of duik een van de vele cafés in. Tot en met 3 januari zijn er allerlei activiteiten, rondleidingen en wandelingen in de stad voor jong en oud. Volg een soldaat uit de negentiende eeuw die je van alles vertelt over de geschiedenis van Maastricht, of wandel door mysterieuze straatjes met twee kerstvertellers - compleet in pak met hoge hoed - die je vertellen over het ontstaan van kerst en alle tradities eromheen. Lekker shoppen kan natuurlijk ook: de winkels zijn extra lang open en de etalages feestelijk versierd!

Volg de lichtjes en verken de stad

De stad verkennen? Volg de lichtjes! De duizenden lichtjes door de straten van de stad hangen er niet alleen voor de sier. Samen vormen ze een route langs bekende plekken en de mooiste onontdekte geheimen van Maastricht. Je kunt natuurlijk de stoute wandelschoenen aantrekken en spontaan zelf op onderzoek uitgaan. Of download online de Magische Lichtroute om uit te printen of voor op je smartphone.

Bekijk meer kerstmarkten in Nederland en vlak over de grens.
Foto 2. De stad ziet er betoverend uit met allemaal lichtjes en versieringen. Foto: VVV / Maastricht Marketing.
Foto 3. Samen schaatsen op de ijsbaan in de stad. Foto: VVV / Maastricht Marketing.
Foto 4. Op de kerstmarkt is het altijd gezellig druk. Foto: VVV / Maastricht Marketing.
Foto 5. De Limburgse stad ademt sfeer en gezelligheid. Foto: VVV / Maastricht Marketing.

Laatst gewijzigd: 2015-11-27 11:26:18 · Gepubliceerd: 2015-11-26 17:11:45 - 1978


-advertentiepositie-