Voor een tientje naar het theater

Voor een prikkie op de eerste rij? Dat kan!

BankGiro Loterij Theaterweekend Nieuws door
Foto 1. Bekende Nederlanders en theaterartiesten steunen het nieuwe initiatief. Foto: © Patricia Steur.

archief oud artikel 14 januari 2016 Cultuur Landelijk Dit weekend kun je voor een prikkie naar een theaterstuk! Vanaf vrijdag 15 tot en met zondag 17 januari is het eerste BankGiro Loterij Theaterweekend. Op deze dagen bezoek je al een voorstelling voor maar tien euro. Er doen zo'n vijftig theaters mee, verspreid door het hele land. Ideaal voor een gezellig en voordelig avondje uit!

Wie doen er mee?

Niet naar het theater gaan is geen optie dit weekend! Van Limburg tot Groningen: ruim vijftig theaters organiseren op 15, 16 en 17 januari voordelige voorstellingen en extra activiteiten. Van TAQA Theater De Vest in Alkmaar, Schouwburg De Lawei in Drachten en DE Kom in Nieuwegein tot Theater aan de Parade in Den Bosch. Zelfs de koning der Nederlandse theaters, Carré in Amsterdam, biedt tijdens het Theaterweekend voorstellingen voor maar tien euro. Dé kans om voor een prikkie de grootste producties en sterren te zien spelen. Verschillende theateracteurs zijn ambassadeur en steunen het nieuwe initiatief. Marco de Koning, Royal Promotions: "Guido Spek, Pia Douwes, Berget Lewis, Edsilia Rombley, William Spaaij: bijna alle ambassadeurs spelen zelf dit weekend! André Kuijpers heeft een theaterprogramma, hij vertelt op het podium over zijn ervaringen als astronaut."

Kijkje achter de schermen

Na een prachtige show klim je zelf het podium op! Om te slapen, weliswaar. Op vrijdag 15 januari kun je vanaf 22:30 uur in het Zaantheater in Zaandam voor €5,- blijven slapen in de Theaterzaal. Een nogal unieke logeerpartij! Op zondag 17 januari speelt de voor een Musical Award genomineerde musical Willem Ruis, de show van zijn leven voor maar tien euro per ticket in het Zaantheater. Rondom alle shows in het land zijn creatieve activiteiten georganiseerd voor theaterliefhebbers. In het Rabotheater in Hengelo is op zaterdag 16 januari om 14:00 uur bijvoorbeeld een workshop choreografie en zijn er meerdere rondleidingen voor en achter de schermen.

Dankzij Albert en Frans

Het BankGiro Loterij Theaterweekend is een idee van Stage Entertainment theaterproducent Albert Verlinde en volkszanger Frans Bauer. Het actieweekend is bedoeld om mensen die normaal gesproken niet snel naar het theater zouden gaan, nu ook over de streep te trekken. Bekijk het volledige weekendprogramma van deelnemende theaters.

Foto 2. Bezoek een theatervoorstelling voor maar tien euro tijdens het Theaterweekend! Fotograaf: Alan Cleaver. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com
Foto 3. 'Willem Ruis, de show van zijn leven' gaat over de opkomst en onvermijdelijke ondergang van Willem Ruis. Foto: © Janke Dekker Producties.

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 15:08:31 · Gepubliceerd: 14 januari 2016 - 953