Dagje uit dit weekend

Dagjes uit op DagjeWeg.NL | Redactioneel door

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend? Bekijk deze leuke tips!

28 januari 2016 Toerisme Landelijk Wat ga jij dit weekend doen? Ga op bezoek bij een kleine luiaard, bewonder exclusieve kunstwerken van een overleden ster of prop je vol met heerlijke gerechten van over de hele wereld. Of ga je voor een leerzaam dagje uit? Wij zochten de vijf leukste uitstapjes voor dit weekend voor je op en bij sommige krijg je nog korting ook. Fijn weekend!

Foto 1. Ontdek op een speelse manier meer over je eigen lichaam. Foto: CORPUS.

Op kraamvisite bij Amaka

AMERSFOORT - Oké, oké, het luiaardje werd een maand geleden geboren, maar het jonkie is nog steeds heel schattig. Sowieso best speciaal, want in dierentuinen worden zelden luiaardjes geboren. Voor mama Amaka in DierenPark Amersfoort is dit al baby nummer zes! Wil je de luiaard met eigen ogen zien plus alle andere dieren? Bestel tickets via DagjeWeg.NL Tickets en krijg korting plus een gratis kopje koffie! Is Amersfoort niet om de hoek? Er zijn ook kortingsacties met andere leuke dierentuinen.

Lekker veel arthouse

ROTTERDAM - Cinefiel is een serieus begrip dit weekend. Op het International Film Festival Rotterdam worden tot en met 7 februari door de hele stad honderden films vertoond, speciaal voor cinefielen. Films die anders dan anders zijn, afwijken van de norm en de kijker tot nadenken zetten. Films over films, over de maatschappij of over een wereld waarin iedereen er hetzelfde uitziet: het IFFR daagt je uit!

Meer dan drank en drugs

AMSTELVEEN - Dit jaar zou Herman Brood zeventig zijn geworden. Bekijk vanaf 29 januari tot en met 30 maart zijn nooit eerder vertoonde kunstwerken in de expositie Herman Brood in Museum Jan van der Togt. Volgens zijn vrouw Xandra was Herman veel meer dan zijn rock-'n-rol imago deed voorkomen: achter de chaoot ging een man en kunstenaar schuil die heel goed wist waar hij mee bezig was. Brood liet zich inspireren door werken van abstract expressionist Jackson Pollock en pop art-kunstenaar Robert Rauschenberg.

Wandel door je lichaam

OEGSTGEEST - Hoe goed ken jij je eigen lichaam eigenlijk? Bij CORPUS ontdek je letterlijk alle ins en outs van het menselijk lichaam. Het gebouw heeft zelfs de vorm van een gigantisch lichaam! Je reis begint onderin en gaat via roltrappen helemaal naar boven, de hersenen in. Zo kom je letterlijk alle aspecten van het lichaam tegen. Bestel tickets via DagjeWeg.NL Tickets en krijg €5,- korting op je kaartje.

Voorproefje op verre reizen

ROTTERDAM - Vakantie en voedsel: het blijft een mooie combinatie. Op de Taste & Travel Fair op 30 en 31 januari proef je de lekkerste gerechten en doe je inspiratie op voor toekomstige verre reizen. Probeer hapjes en wijnen uit alle uithoeken van de wereld. Italiaanse pasta's, Thaise curry's en andere culinaire hoogstandjes. Voorproefjes op mooie bestemmingen! Er zijn ook leuke workshops en proeverijen om aan mee te doen.

Foto 2. Bekijk honderden verschillende soorten dieren in DierenPark Amersfoort. Foto: DierenPark Amersfoort.
Foto 3. Bekijk een van de 250 films in Rotterdam tijdens IFFR. Foto: International Film Festival Rotterdam 2016.
Foto 4. Museumdirecteur Jan Verschoor en Xandra Brood. Foto: Museum Jan van der Togt.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-01-28 09:59:05 · Gepubliceerd: 2016-01-27 15:48:49 - 794