Verken Kasteel de Haar op eigen houtje!

Speciaal: dwaal zelf rond in het luxe kasteel

Kasteel de Haar is een sprookje voor iedereen Nieuws door
Foto 1. Wandel op eigen houtje door het kasteel en bepaal zelf waar je naar kijkt en hoe lang je ergens blijft hangen. Foto: Kasteel de Haar Utrecht.

archief oud artikel 14 maart 2016 Toerisme Haarzuilens, Utrecht Geen zin om achter een gids aan te hollen of om een groep toeristen bij te moeten houden? Zie je net iets moois, moet je weer doorlopen! Daar heeft Kasteel de Haar iets op bedacht. Dwaal vanaf 16 maart tot en met 30 juni zelfstandig door het kasteel en verken de luxe ruimtes zoals je wilt! Nog nooit eerder mochten bezoekers in hun eentje het kasteel verkennen. Ga op onderzoek uit en geniet!

Verken weelderige feestzalen

Ruim honderd jaar geleden, toen Kasteel de Haar werd bewoond door de familie van Zuylen van Nijevelt, stelde baron Etienne het kasteel open voor publiek. Met De mooiste plekken zélf ontdekken is het voor het eerst sinds ruim een eeuw dat bezoekers het kasteel op eigen houtje mogen verkennen, zonder vaste rondleiding. Verken hoekjes en gangetjes waar je normaal gesproken met grote rondleidingen zo voorbij zou lopen. Personeelsvertrekken, de gigantische keuken en alle andere prachtig ingerichte ruimtes. Ontdek ook alle deftige feestzalen die vroeger alleen voor de baron en zijn exclusieve gasten toegankelijk waren!

Word een kasteelkenner

Geen zorgen, je loopt geen informatie mis als je in je eentje door het kasteel struint. In elke zaal staat een zaalgids, die op verzoek van gasten alle ins en outs over de ruimte vertelt. Vuur al vragen op de gids af en krijg allerlei historische weetjes en grappige anekdotes te horen. En als je het daar wel gezien hebt, loop je gewoon weer in je uppie verder. Met de audiotour en sprookjesachtige kasteelkaart verken je het kasteel echt helemaal alleen. Voor kinderen is er een kasteelspeurtocht. Tijdens de speurtocht verkennen ze alle ruimtes als een echte kasteelkenner en ontrafelen ze langzamerhand alle geheimen van Kasteel de Haar!

Geheimen van beroemde gasten

Voor bezoekers die echt álles willen weten van wat er zich in Kasteel de Haar heeft afgespeeld, is er vanaf donderdag 17 maart Deftig dutten: Slaapkamergeheimen van De Haar. In het verleden sliepen grootheden als Yves Saint Laurent, Brigitte Bardot, Joan Collins en ex-007 Roger Moore in het kasteel. Wat spookten zij 's nachts uit? En wat deed Brigitte Bardot midden in de nacht op een brommer in het kasteel? Deze en andere wonderlijke verhalen ontdek je terwijl je door de luxe slaapvertrekken loopt, waar allerlei beroemdheden ooit deftige dutjes deden.

Gratis entree

Op woensdag 16 maart mag je vanaf 13:30 uur tot 16:30 helemaal gratis het kasteel in! Kasteel de Haar is tot 17:00 uur open, maar de laatste geluksvogels mogen om uiterlijk 16:30 uur nog gratis naar binnen.
Foto 2. Ontdek en bekijk alle prachtige details in het luxe kasteel. Foto: Kasteel de Haar Utrecht.
Foto 3. Welke celebrity verbleef er in deze prachtige badkamer? Foto: Kasteel de Haar Utrecht.
Foto 4. Neem een exclusief kijkje in de mooiste slaapkamers van het kasteel. Foto: Kasteel de Haar Utrecht.

Laatst gewijzigd: 2016-03-21 16:45:53 · Gepubliceerd: 14 maart 2016 - 1520