1

Regen met Pasen? Blijf lekker binnen met deze uitjes!

Shoppen tot je erbij neervalt of toch liever spelen in de speeltuin?

De leukste paasuitjes op DagjeWeg.NL   Redactioneel door
Foto 1. Shoppen en spelen op de Bazaar in Beverwijk! Foto: De Bazaar Beverwijk.

26 maart 2016 Toerisme Het voorjaar is officieel begonnen. De vogels fluiten en het zonnetje schijnt! Tenminste... maartse buien klinken ons als Nederlanders niet vreemd in de oren. En wat ga je doen als het buiten pijpenstelen regent? Bekijk de leukste overdekte uitjes voor het hele gezin.

Speuren als een blinde

NIJMEGEN - Waarschijnlijk heb je weleens iemand zien lopen, met een blindengeleidehond of een taststok. Maar hoe het is om zelf blind te zijn, daarvan heb je geen idee! Kies uit de twee donkerbelevingen in het muZIEum: Een dag uit het leven van... waarin je het dagelijks leven van een blinde ervaart, of Op vakantie met... waarbij je erachter komt hoe het is om op vakantie te gaan zonder zicht. Of verlaat je liever de veilige muren van het museum om met een taststok Nijmegen te verkennen? Dat belooft een spannende tocht waarbij ruiken, voelen en proeven opeens veel belangrijker is.

Vier Pasen met een dak boven je hoofd

Shop langs verschillende culturen

BEVERWIJK - Op zoek naar nieuwe schoenen, lekker eten of een mooi boek? Shop langs verschillende culturen in de Bazaar van Beverwijk. Meer dan tweeduizend winkels en kramen maken dit de grootste overdekte markt van Europa. Ga lekker eten bij één van de exotische tentjes of shop zo goedkoop mogelijk je spullen bij elkaar op de kofferbakmarkt. Kinderen laten zich schminken, spelen op de vrijmarkt of doen mee met de leuke paasspeurtocht. Zorg maar dat je de meeste paaseieren vindt!

Win de paasquiz in het Airborne Museum

OOSTERBEEK - Speuren door het Airborne Museum! In het hele museum zijn van vrijdag 25 maart tot en met maandag 28 maart paaseieren met quizvragen verstopt. Bij ieder juist antwoord dat je geeft, hoort een letter. Wie slaagt erin om met de gevonden letters het juiste woord te raden? Voor hen ligt een leuk paascadeautje klaar. Op eerste paasdag kun je je opgeven voor een heerlijke Afternoon Tea, geheel in Britse stijl. Het water loopt je al in de mond als je die lekkere scones, prosecco en huisgemaakte sandwiches ziet.

Paaseieren zoeken in de sneeuw

TERNEUZEN - De winter is voorbij, maar bij Skidôme Terneuzen kun je nog even genieten van de sneeuw. Stap op de ski's of een snowboard en zoef naar beneden. Echte durfallen gaan de uitdaging aan met rails, schansen en Big Airbags in het Funpark. En kinderen die geen zin hebben om op de ski's te staan, die roetsjen met een mooie gekleurde band naar beneden! Tijdens de paasdagen zijn er bij Skidôme Terneuzen niet alleen paaseieren verstopt, in de kluizen liggen ook mooie prijzen. Zoek jij ook mee?

Maak een paasknutsel op het Muiderslot

MUIDEN - Maak een paasknutsel op het Muiderslot! In en rondom het kasteel zijn tijdens Pasen allerlei activiteiten te beleven. Allemaal in het thema 'Wonen in de Middeleeuwen'. Ga kijken bij de mandenvlechter op het Slotplein of bekijk de demonstratie met roofvogels. En wil je even binnenstappen in het verhaal van heer Olivier B. Bommel en Tom Poes? Op het Muiderslot bewonder je nu ook de tentoonstelling Van Muiderslot tot Bommelstein. Hierin ontdek je overeenkomsten tussen het Muiderslot en Bommelstein uit de strips van heer Olivier B. Bommel.

Zit jouw ideale paasuitje er toch niet tussen? Bekijk alle uitjes voor Pasen.
Foto 2. Geniet van een Britse Afternoon Tea in het Airborne Museum. Foto: Airborne Museum.
Foto 3. Vier Pasen bij het Muiderslot. Foto: Muiderslot.

Laatst gewijzigd: 2016-03-25 11:25:04 · Gepubliceerd: 2016-03-21 12:29:41 - 3079