Leuke tips voor dit weekend

Dagjes uit op DagjeWeg.NL   Redactioneel door
Foto 1. Geen 1 aprilgrap: voor het eerst rode panda's in DierenPark Amersfoort. Foto: DierenPark Amersfoort.

archief oud artikel 1 april 2016 Toerisme Landelijk Hopelijk een beetje zon maar sowieso een hoop leuke uitjes dit weekend! Zet het op een lopen voor LEGO, bezoek vanaf 1 april de allereerste panda's in Amersfoort - het is géén grap zegt de dierentuin - of vier op zondag met feestelijke proefjes dat de Universiteit Utrecht 380 jaar bestaat. Fijn weekend!

Samen rennen voor LEGO

GROOTEGAST - Het LEGiO-museum is nog maar net geopend, maar het heeft nu al een eerste evenement op de planning staan. Op 2 april is de grote LEGiO-run. Je kunt je nog ter plekke inschrijven en meerennen! Kies uit afstanden van zeshonderd meter, vijf kilometer of tien kilometer. Onderweg staan mensen met flesjes water voor je klaar. Een leuke manier om het museum te leren kennen en het is nog voor een goed doel ook. Het Groningse legomuseum doneert een deel van de opbrengsten van het inschrijfgeld aan de kinderafdeling van het Martini Ziekenhuis en het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen.

Voor het eerst panda's in Amersfoort

AMERSFOORT - Op 1 april heeft DierenPark Amersfoort voor het allereerst panda's! Er werd al maanden verbouwd in de dierentuin, maar nu is het toch echt duidelijk dat er twee panda's in het Oosterse verblijf komen te wonen. Veel ouders reageerden bezorg omdat ze bang waren voor een 1 aprilgrap en vreesden voor hun teleurgestelde kinderen. Maar het is geen grap! De dierentuin heeft sinds vandaag twee rode panda's: tweelingbroertjes. Bestel via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes voor DierenPark Amersfoort met korting!

De wereld van Andy Warhol

AMSTELVEEN - Vanaf 31 maart tot en met 22 mei is de tentoonstelling van Andy Warhol Warhol's World te zien in Museum Jan van der Togt. De expositie laat kunstwerken van Amerikaanse pop art-kunstenaar zelf zien, maar toont vooral foto's van verschillende topfotografen die de intrigerende en hippe wereld van Warhol hebben vastgelegd. Warhol gebruikte producten en glamourfiguren uit de Amerikaanse popcultuur als inspiratiebron. Hij maakte kunst met in de hoofdrol Amerikaanse soepblikken, het logo van Coca Cola en natuurlijk het beroemde portret van Marilyn Monroe. Neem een kijkje in de wondere wereld van Warhol. Foto: Steve Schapiro - Warhol, Velvet through door - Collectie Brown.

Bloemetjesjurken in Keukenhof

LISSE - Weelderige jurken met orchideeën als bandjes en sierlijke bloemen als accessoires. Tot en met 16 mei zie je Flowers & Fashion in Keukenhof. Met creaties en couture van wereldberoemde ontwerpers in het Beatrix Paviljoen. Couturier Ronald Kolk ontwierp zes handgemaakte stukken: hij maakte een betoverende bruidsjurk met als inspiratie de orchidee. Bekijk fleurige hoeden van Philip Treacy - die onder andere kleding voor de Britse royals en voor Madonna ontwierp en bewonder de Orchid Shoe. Schoenen gemaakt van - je raadt het al - bloemen.

Word in één dag wetenschapper

UTRECHT - Omdat de Universiteit Utrecht 380 jaar bestaat, viert de stad feest! Op 3 april zijn er overal in de stad leuke dingen met een wetenschappelijk tintje te doen onder het mom van Science in the City. Zo kunnen kinderen in het Universiteitsmuseum meedoen aan een wetenschapsquiz, sieraden maken van hun eigen DNA, minicolleges volgen en binnen een dag een wetenschapper worden. Professors en doctors leggen ze allerlei weetjes uit. Waarom blijven sommige liedjes bijvoorbeeld de hele dag in je hoofd zitten?

Bekijk meer leuke uitjes voor dit weekend op DagjeWeg.NL!
Foto 2. Bekijk beeldschone jurken en andere fleurige ontwerpen van befaamde designers. Foto: Keukenhof.
Foto 3. Neem een kijkje in de wondere wereld van Warhol. Foto: Steve Schapiro - Warhol, Velvet through door - Collectie Brown.
Foto 4. Science in the City: Jeugdlab in het Universiteitsmuseum. Foto: Thijs Rooimans.

Laatst gewijzigd: 2016-04-01 14:23:09 · Gepubliceerd: 2016-03-31 10:53:55 - 947