Ontdek de natuur tijdens De Grote Groene Dag

Bezoek de Grote Groene Dag |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Hoe groen zijn jouw vingers? Test het met proefjes!

21 april 2016 Natuur Amersfoort, Utrecht Plant je eigen bonenstaak in een potje of knuffel met de lammetjes op het Middeleeuws Erf. Op Landgoed Schothorst in Amersfoort opent op zondag 24 april Het Groene Huis. En dat gaat gepaard met een groot, groen feest.

Foto 1. Vlinders, bloemen en bomen: er is veel te zien in de natuur. Foto: Het Groene Huis.

Zuivere zeep uit de natuur

"Doe mee met allerlei groene proefjes"

Op de Grote Groene Dag vind je een heuze groene markt. Allerlei natuurverenigingen en natuurwinkels staan klaar om de natuur van Amersfoort te laten zien. Laat je informeren of steek je handen uit de mouwen tijdens één van de gratis workshops! Er is van alles te koop: zuivere zeepjes, groene cadeautjes en natuurlijk lekker en gezond eten. Daarnaast is dit de kans om als één van de eersten binnen te stappen in het spiksplinternieuwe Groene Huis met zijn tentoonstelling over de natuur.

Zet je groene speurneus op

In Het Groene Huis kom je alles te weten over de natuur van Amersfoort. Wat er op het landgoed te zien is, maar ook de natuur die je midden in de stad vindt. Volg één van de vier routes waarbij je ook zelf aan de slag gaat met opdrachten. "Je moet bij één opdracht bijvoorbeeld onder een boom gaan zitten en onderzoeken waar je leven ziet. Dit teken je op een papier", vertelt Stella Eitjes van Het Groene Huis. "Of je doet mee met een speurtocht die je langs alle hoogtepunten van de tentoonstelling leidt." Er valt nog heel wat te ontdekken in de Amersfoortse natuur!

Knutselen, klauteren en knuffelen

"Tijdens de opening is er voor kinderen veel te doen", zegt Stella. "Ze kunnen zelf bonen planten in een potje en deze thuis laten groeien, knutselen of knuffelen met de geitjes." En om het feest helemaal compleet te maken, ploffen ze lekker neer bij RUPS. Dit is een interactief theater met leuke voorstellingen. Om een kijkje te nemen in het leven van twaalfhonderd jaar geleden, ga je snel naar het Middeleeuws Erf! Misschien kom je wel één van de Vikingen tegen... Hebben de kids nog energie? Rennen dan, naar die grootste natuurspeeltuin van Amersfoort!

Wandelen over het Landgoed

Landgoed Schothorst bestaat vooral uit graslanden, bossen en open water. Er is door mensen zo min mogelijk aan veranderd, waardoor er een grote afwisseling is in het natuurgebied. Een prachtige plek om te wandelen of te fietsen!
Foto 2. Je ontdekt hier alles over de natuur van Amersfoort! Foto: Het Groene Huis.

Laatst gewijzigd: 2016-04-21 09:23:53 · Gepubliceerd: 2016-04-18 16:52:25 - 1043