Zomervakantie in de dierentuin

Bekijk alle dierentuinen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Geniet van een zomerse avond tussen de dieren.

6 juli 2021 Natuur Landelijk De lange, zwoele zomeravonden zijn misschien wel het allerfijnste van de zomer. Kies deze zomervakantie voor een dagje dierentuin en misschien mag je wel tot zonsondergang blijven... Veel dierentuinen organiseren zomeravonden vol extra activiteiten; muziek, lekker eten en een rondje door een schemerige dierentuin!

Foto 1. 's Avonds op safari! Foto: Safaripark Beekse Bergen

Zomerse live-muziek in Artis

AMSTERDAM - Deze zomer viert de liefde hoogtij in ARTIS. Tijdens de Zinderende Zomeravonden, van 9 juli tot en met 5 september, is de dierentuin tot 21:00 open en lopen bezoekers de Veelkleurige Liefdesroute. Langs deze route ontdek je alle kleuren en vormen van de liefde in de natuur. Van biseksuele Japanse makaken tot monogame vale gieren. Wisselende partners of een liefdesband voor het leven? Je komt het in de dierenwereld allemaal tegen. De liefdesroute is ingesproken door Jeangu Macrooy en is te volgen door een QR-code te scannen. Let op: neem wel zelf een koptelefoon of oortjes mee! Iedere zinderende zomeravond is gevuld met mooie muziek, uitgevoerd door het Conservatorium van Amsterdam.

Avondsafari in Beekse Bergen

HILVARENBEEK - In Safaripark Beekse Bergen duren de zomeravonden weer heerlijk lang. Van 1 juli tot en met 5 september is het dierenpark open tot 21:00 uur en kun je tot laat nog op safari. Sta oog in oog met wilde dieren en ga te voet of met je eigen auto op avontuur tijdens de Afrikaanse Somer. Beekse Bergen belooft je ‘blydskap in die somerson’, helemaal voor wie een lunch- of diner arrangement boekt in het nieuwe grillrestaurant. Hier komen allerlei lekkere Afrikaanse gerechten van de grill. Dat wordt smullen. Een lekker Kaaps wijntje erbij? Je kunt ook een drankje of iets lekkers on the go halen bij de andere horeca hotspots.

Zomerse vibes in DierenPark Amersfoort

AMERSFOORT - DierenPark Amersfoort geeft thuisblijvers in de zomervakantie het gevoel alsof ze toch op een tropische bestemming zijn. Met zomerse livemuziek, foodtrucks en een feesttrein heerst er in de dierentuin een ontspannen vakantiesfeer. In juli en augustus is DierenPark Amersfoort op woensdag, zaterdag en zondag open tot 20:00 uur. Kom je na 15:00 uur, dan zijn er voordelige tickets beschikbaar. Geniet van deze zinderende zomeravonden en ga met een speciaal paspoort op reis langs de zonaanbidders uit de dierenwereld. Schiet onderweg wat mooie vakantiekiekjes en haal iets lekkers bij een van de foodtrucks. In de Silent-1,5meter-Disco kunnen bezoekers hun vetste dansmoves weer eens in het openbaar laten zien. Door het hele park klinkt ook nog livemuziek en er is een fijn chillstrand bij de Bosbeek.

Burgers' Zoo langer open

ARNHEM - Burgers' Zoo gebruikt de zomeravonden om de bezoekers beter te spreiden. Van 24 juli tot en met 29 augustus is het park tot 20:00 uur open. Voor deze zomeravonden, vanaf 15:00 uur, zijn voordelige tickets te koop. Zo kun je ook aan het einde van de dag nog genieten van een volledig bezoek aan deze mooie dierentuin.

Er zijn natuurlijk nog veel meer dierentuinen! Kijk daarom ook even bij de andere dierentuinen in Nederland of er een speciaal evenement op de agenda staat.
Foto 2. Vind de zomerse vibes in DierenPark Amersfoort. Foto: DierenPark Amersfoort
Foto 3. Van Zomerdag tot Zinderende Zomeravond in ARTIS. Foto: ARTIS
Foto 4. Zomeravond in de dierentuin. Foto: DierenPark Amersfoort
Tot in de avond op bezoek in de Bush. Foto: Burgers' Zoo

Laatst gewijzigd: 2021-07-13 12:43:42 · Gepubliceerd: 2016-05-30 15:23:20 - 4018