1

Loes Luca schittert weer in 'In de ban van Broadway'

Broadway komt naar Amsterdam deze zomer en Loes Luca komt mee

In de ban van Broadway Nieuws door
Foto 1. Terug naar de tijd van glamour, roken en geroddel op pianofeestjes. Foto: Leo van Velzen.

archief oud artikel 3 augustus 2016 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De zomerkomedie In de ban van Broadway verheugt zich in de terugkomst van Loes Luca, die begin juni wegens ziekte gedwongen was om te stoppen met de voorstelling. Andere sterren zijn onder meer Tjitske Reidinga en Bianca Krijgsman. De musical speelt voorlopig tot en met 11 september 2016 in het DeLaMar Theater.

Alles voor een beetje roem

There's no business like showbusiness. De kleedkamer van je concurrent binnensluipen en een jurk aan flarden knippen, stiekem de scripts omwisselen en natuurlijk tussen neus en lippen door een berg roddels over je tegenspeler verspreiden. Op Broadway, de beroemdste theaterstraat ter wereld, is dit waarschijnlijk niets nieuws. In de nieuwe zomerkomedie in het DeLaMar volgt het publiek twee theaterdiva's. De ene is een doorgewinterd podiumbeest, de andere komt net kijken. De eerste voorstellingen - toen nog met Loes Luca in de hoofdrol - werden lovend ontvangen door critici. Luca zou als Margo Miller de show stelen en de show dragen. Maar dat liep anders, wegens ziekte moest Luca helaas haar rol opgeven en Ellen Pieters mocht haar vervangen. Gelukkig is de actrice weer hersteld van haar operatie en schittert ze vanaf eind augustus weer, samen met Tjitske Reidinga, in de zomermusical In de ban van Broadway.

Ouderwetse glamour

De grappige musical zit vol ouderwetse glamour, jaloezie en geniepigheid. DeLaMar Producties presenteerde in de afgelopen vier zomers al meer zomerkomedies met Tjitske Reidinga in de hoofdrol: Terug naar toen (2015), Bedscènes (2014), Een ideale vrouw (2013) en Het geheugen van water (2012). Dit jaar regisseert Pieter Kramer - bekend van succesvolle familievoorstellingen als De zere neus van Bergerac en De gelaarsde poes - de zomervoorstelling In de ban van Broadway. Bekijk de trailer hieronder, met Loes Luca in één van de hoofdrollen.

De volledige cast

  • Tjitske Reidinga
  • Loes Luca
  • Bianca Krijgsman
  • Peter Blok
  • Leny Breederveld
  • Marisa van Eyle
  • Martijn Nieuwerf
  • Hans Leendertse

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

  • Deze drie populaire musicals komen terug op de Nederlandse bühne dit najaar;
  • Liever met het hele gezin naar het theater? Bekijk leuke musicals voor kinderen;
  • De musical SKY stopt. Wat vonden wij van de productie? Lees de recensie.
  • Foto 2. Tjitske Reidinga en Loes Luca zijn de sterren van In de ban van Broadway. Foto: Piek.
    Foto 3. Een geniepige musical, die de sluwe strijd achter de schermen van Broadway laat zien. Foto: Leo van Velzen.
    Foto 4. Ook actrice Bianca Krijgsman siert het podium in de komische zomervoorstelling. Foto: Leo van Velzen.

    Laatst gewijzigd: 2016-08-05 08:37:52 · Gepubliceerd: 3 augustus 2016 - 2019