Hyena-tweeling geboren in Amersfoort

DierenPark Amersfoort blijft beschuit met muisjes aanslepen

DierenPark Amersfoort Nieuws door
Foto 1. De twee pups maken het goed. Foto: DierenPark Amersfoort.

archief oud artikel 3 juni 2016 Toerisme Amersfoort, Utrecht Hoera, alwéér beschuit met muisjes in DierenPark Amersfoort! Het lijkt wel lente. Er is een hyena-tweeling geboren in de dierentuin. De twee hyena-pups maken het goed. In totaal wonen er nu vier hyena's in de dierentuin. Eerder dit jaar verwelkomde het park al een kleine ringstaartmaki, een vliegende buidelmuis, een mara en een beverrat.

Mama Osaghie bevalt van tweeling

"De verzorgers ontdekten de jongen woensdagochtend vroeg in een nesthol in het buitenverblijf", vertelt bioloog Raymond van der Meer. "De afgelopen dagen begon moeder Osaghie op verschillende plekken in de grond te graven. Dit was voor ons een teken dat de geboorte spoedig zou kunnen volgen. Ons vermoeden bleek gelukkig te kloppen." Het is een tweeling, maar het geslacht is nog onbekend. Dat wordt na een aantal weken bepaald. "De komende tijd liggen de pups nog veilig beschut in het verblijf", zegt Raymond. "Als alles goed gaat, zijn de jongen binnenkort te bewonderen in DierenPark Amersfoort."

Gunstig voor fokprogramma

DierenPark Amersfoort is stamboekhouder van het Europese fokprogramma van de gevlekte hyena. Raymond vertelt: "De geboorte van de tweeling is ook goed voor het fokprogramma waar de hyena's deel van uit maken. Het is voor dierenparken vooral belangrijk om ervaring op te doen met het opbouwen van groepen, omdat hyena's in het wild ook in familiegroepen leven."

Dit vind je misschien ook interessant:

Foto 2. De tweeling heeft nog wat moeite met lopen. Foto: DierenPark Amersfoort.

Laatst gewijzigd: 2016-06-03 15:13:24 · Gepubliceerd: 2016-06-03 14:48:09 - 1725