1

Festival Oerol betovert opnieuw Terschelling

De 35ste editie van het theaterfestival barst los

Oerol 2016 Nieuws door
Foto 1. Spectaculaire optredens. Dit jaar heeft Oerol bijna honderd muzikale acts. Foto: Saris & den Engelsman.

archief oud artikel 9 juni 2016 Cultuur Terschelling, Friesland Zon, zee, strand, kunst en cultuur. De 35ste editie van cultuurfestival Oerol barst op 10 juni los. Tot en met 19 juni is Terschelling een ontmoetingsplek voor liefhebbers van muziek, kunst, theater en natuur. Ontdek wat je als doorgewinterde Oeroller of prille festivalganger deze editie absoluut niet mag missen.

Hier moet je bij zijn

Artiesten als Tim Knol en El Pino & the Volunteers, theater van bekend en pril talent en zelfs een rolstoeltaxi. Oerol zit tjokvol creativiteit en interessante voorstellingen. Lees welke drie onderdelen sowieso de moeite waard zijn om te bezoeken.

Studio Oerol - Iets wat al lang op de planning stond, gaat deze editie voor het eerst gebeuren. Vier artiesten - DIEDE, Freez, Gerson Main en Rob Dekay - verblijven tijdens Oerol op Terschelling om inspiratie op te doen en nieuw materiaal op te nemen. En die nieuwe nummers laten ze op verschillende locaties op het eiland voor het eerst aan het publiek horen!

Compañia Sharon Fridman - Bijzonder: een dans in het duinlandschap bij zonsopkomst. De bedoeling van de voorstelling is de relatie tussen mens en natuur uit te beelden. Let op, er wordt verwacht dat de vijftig dansers en het publiek op gelijkwaardige wijze bijdragen aan deze ervaring. Met andere woorden: trek makkelijke kleding aan en beweeg lekker mee.

Atelier Oerol - Tijdens het festival krijgen drie jonge en talentvolle theatermakers - Hedwig, Bart en Merel - de kans kennis te laten zien wat ze kunnen. Ze maken kleine fietsroutes met exposities en voorstellingen onderweg. Ze houden mensen een spiegel voor. Het publiek denkt en doet mee. Leuk om samen de gedachte achter de route te bespreken.

Het complete programma is online te bekijken.

Oerol voor dummies

Nog nooit naar Oerol geweest of van Oerol gehoord? Het festival Oerol is een uniek theaterfestival in Europa. Sinds de eerste editie in 1982 is Terschelling jaarlijks in juni een walhalla voor kunst en cultuurliefhebbers. Tien dagen lang muziek, theater, dans en kunst op bijzondere locaties. In de duinen, op het strand, op straat, in de bossen: Oerol is overal.

Handige weetjes voor deze editie

 • Bijna honderd muziek acts, meer dan dertig straattheater acts en tientallen kunstexposities. Allemaal te bezoeken met één entreebandje;
 • Op Oerol kun je dit jaar op alle festivallocaties alleen maar pinnen. Kleingeld kun je dus thuis laten liggen;
 • Ga je 10, 11 of 13 juni naar Oerol? Vertrek op tijd: door de Luchtmachtdagen in Leeuwarden is het druk op de weg en in de trein en door Koningsmaandag verwacht ook Harlingen een hoop drukte in het dorpje.
 • Ook interessant om te lezen

  Foto 2. Geniet samen van de unieke en gezellige sfeer op Oerol! Foto: Oerol.
  Foto 3. Ga met het hele gezin naar Oerol: er is ook veel te doen voor kinderen. Foto: Anke Teunissen.
  Foto 4. Even ontspannen tussendoor kan geen kwaad. Foto: Oerol.
  Foto 5. Bekijk meer dan dertig theatervoorstellingen op bijzondere locaties. Foto: Saris & den Engelsman.

  Laatst gewijzigd: 2016-06-10 17:16:08 · Gepubliceerd: 2016-06-07 15:22:53 - 2309


  -advertentiepositie-