Plof neer op het strand in Midden-Nederland

Zwemmen, zonnen of waterskiën? Daarvoor hoef je echt niet naar de zee!

Duiken bij de Groene Heuvels Redactioneel door
Foto 1. Duik naar de onderwaterwereld van De Groene Heuvels. Foto: Leisurelands.

23 juni 2016 bijgewerkt: 1 september 2023 Toerisme Landelijk Bezorgt het idee dat je moet afreizen naar de kustprovincies je al zweetdruppels? Niet nodig, ook in het midden van Nederland kun je zwemmen, luieren en sporten aan het strand, of lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling. We zetten vijf leuke recreatiestranden in midden-Nederland op een rijtje.

Duik in de diepte van de Groene Heuvels

EWIJK - Houd je van duiken? Dan zit je in recreatiegebied De Groene Heuvels wel goed! Vanwege de grote diepte en helderheid van het water, ontdek je hier met een duikbril de onderwaterwereld. Duikbril vergeten? Geen probleem, op het strand en in het water is nog veel meer te doen. De kids vermaken zich op de speeltoestellen op het strand en sportliefhebbers kunnen kiezen uit allerlei activiteiten. Ga je paintballen, flyboarden of klimmen in het klimpark? Daarna duik je gezellig met zijn allen het water in!

Footgolfen op Zeumeren

VOORTHUIZEN - Zoef met de kabelbaan langs het water en spring op het strand om een mooi zandkasteel te bouwen. En daarna duik je in het koele water. Op de ligweide staat een fitnessapparaat waar fanatiekelingen nog even kunnen trainen voor hun perfecte 'bikini body'. Maar dat doe je natuurlijk ook tijdens het waterskiën of wakeboarden! Ook bij minder mooi weer kun je je op Zeumeren prima vermaken. Footgolfen met je voetbalvrienden, shortgolfen met familie of spelen met je vriendjes bij Schateiland Zeumeren. De dag is voor je het weet voorbij!

Waterskiën in Wijchen

WIJCHEN - Echte actievelingen moeten bij recreatiegebied Berendonck zijn! Waterskiën, wakeboarden, golfen, mountainbiken, net waar je zin in hebt. Bijna alles wat je hiervoor nodig hebt, is te huur bij Outdoorcentrum De Berendonck. Heb je even geen zin in sporten? Natuurlijk kun je gewoon aan het strand of op de ligweide gaan liggen, en kijken naar langs vliegende waterskiërs. Of je ploft met een hengel neer langs de waterkant, het water is hier rijk aan bijtgrage vissen. Nu maar hopen dat ze wel uit de buurt blijven als je zelf in het water ligt…

Helder water door schuivende aardlagen

LANGENBOOM - Kun je je voeten zien tijdens het watertrappelen? De waterplas van recreatiegebied De Kuilen is één van de schoonste van Nederland. Je merkt er niets van, maar de aardlagen onder de plas bewegen voortdurend, waardoor het water heerlijk helder blijft. Als je hierover meer wilt weten , kun je altijd een kijkje nemen bij Bezoekerscentrum De Kuilen. Hier zijn ook allerlei vondsten uit het aangrenzende natuurgebied te bewonderen. Wil je dit natuurgebied van dichtbij bekijken? Stap op de fiets of ga met de benenwagen en volg de paden.

Kanoën over de Mookerplas

PLASMOLEN - Weleens van De Grote Siep gehoord? Dat is het zandstrand van Recreatiegebied De Mookerplas. Op het strand staan heel veel speeltoestellen, maar er gaat natuurlijk niets boven lekker kliederen in de modder. Riviertjes graven, zandkastelen bouwen, tijdens een dagje aan het strand mag je best vies worden! De Mookerplas heeft een open verbinding met de Maas, waardoor dit een ideale locatie is voor watersporters. Bij Dolfijn Watersport & Recreatie kun je bijvoorbeeld kano's, mountainbikes en boten huren. Wie is het eerst aan de overkant met zijn kano?

Wil je ook nog een dagje naar zee? Bekijk onze tips voor de tien leukste kustplaatsen van Nederland.
Foto 2. Lekker aan het strand of op de ligweide liggen van recreatiegebied Berendonck. Foto: Leisurelands.
Foto 3. De Mookerplas heeft een open verbinding met de Maas, waardoor dit een ideale locatie is voor watersporters. Foto: Leisurelands.
Foto 4. Voor watersport moet je bij Zeumeren zijn! Foto: Leisurelands.
Foto 5. De kids vermaken zich op de speeltoestellen van De Groene Heuvels. Foto: Leisurelands.

Laatst gewijzigd: 2023-09-01 12:02:31 · Gepubliceerd: 23 juni 2016 - 8276